SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polise 'Online Psikolog'

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:54:33
Polise 'Online Psikolog'
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da, Türkiye'de ilk kez uygulanan sistemle polis intiharlarını önlemek ve psikolojik sorunlarını gidermek için psikolojik danışmanlık birimi kuruldu. 
 
Malatya Emniyet Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliği tarafından kurulan online psikolog hizmet vermeye başladı.Psikolog Gülden Biber, basın mensuplarına sistemi bilgisayar üzerinde gösterirken yaptığı açıklamada, "Stresli ve iş hacmi yüksek teykilatımızın emniyet personeli ve aileleri artık psikologa internet üzerinden web kamerası ile bağlanıp görüşebilecek. Mesai saatleri dışında da bağlanabilme imkanı olan internet üzerinden randevu alma imkanı da bulunuyor. Yine web kamerası kullanmaksızın chat yapmak suretiyle yazışarak da psikolog ile görüşülebilecek. Resmi web sitesi oluşturuldu. Polis arkadaşlar sorunlarını iletmek için internet web görüntü sistemi ile online video görüşme yapıyoruz. Kişi oturduğu yerden bize bağlanıyor ve karşılıklı, kamera ve mikrofon vasıtasıyla görüşüyoruz. Özellikle ilçede görev yapan polisler ailevi, çocuklarla ilgili ağırlık problemleri bize iletebiliyor" ifadelerini kullandı.Biber, "Polis intiharları sık sık medyada yer buluyor. En azından bize hizmet gelmedi, ulaşılamadı gibi şikayetleri indirgemek için bu yönteme de başvuruldu" şeklinde konuştu. Bu sistemin Türkiye'de ilk olduğu vurgulandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız