SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polise Rüşvetten Tutuklama...

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir polis memuru, rüşvet almak suçundan tutuklandı. Bu arada Emniyet Müdürlüğü de olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

RÜŞVET TUTUKLAMASI..
Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesi'nde görevli 13 yıllık polis memuru Ercan B. hakkında, sabıkalı Y.H'ya bir çok konuda kanunsuz bir şekilde teknik bilgi verdiği ve şube adına bazı yerlere mail attığı iddiasıyla çalışma başlatıldı.

Sırasıyla görev yaptığı Adana, Şanlıurfa ve Kilis'ten sonra atandığı Malatya'da da daha önce hareketlerinden dolayı sık sık uyarıldığı iddia edilen polis memuru Ercan B., verdiği bilgiler ve yardımlar dolayısıyla Y.H'dan rüşvet olarak aldığı diz üstü bilgisayarla birlikte yakalandı.

Yapılan sorgusunda suçlamaları kabul ettiği ileri sürülen polis memuru, önceki akşam çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Malatya E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, sözü edilen polisin menfaat sağlamak ve rüşvet almak iddiasıyla valilikçe görevden uzaklaştırıldığı ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı bildirildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI..
Öte yandan, olayla ilgili olarak da Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

"26/12/2005 günü Y.H. isimli şahsın Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı müracaatta; daha önceden yargılandığı bir suçtan dolayı tanıdığı Polis Memuru E.B ile samimi olduğunu, kendisi ile ilgili bir ihbar ve soruşturma olduğunda konu ile ilgili önceden haber verme taahhüdü ile bir diz üstü bilgisayarı rüşvet olarak talep ettiğini, müracaatçı Y.H.’nin özellikle Bilişim Suçlarından kayıtlarının bulunması nedeniyle Polis Memuru E.B.’nin kendisini tekrar bu suçlara teşvik etmesi ve karşılığında menfaat birliğine yönelmesi neticesinde Y.H.
isimli şahsın adli makamlara müracaat etmesine neden olduğu tespit edilmiştir.

İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ile başlatılan soruşturmada Y.H. isimli şahısla Polis Memuru E.B.’nin bir çok yerde buluştukları, Polis Memuru E.B. ile ilgili isnat edilen konuların doğruluğunun anlaşılması üzerine, 27/12/2005 günü saat 21.00 sıralarında Y.H. isimli şahıs ile buluşan Polis Memuru E.B. rüşvet olarak aldığı bir adet diz üstü bilgisayar’la birlikte suçüstü
yakalanmış. Valilik makamının 28/12/2005 tarihli olurları ile görevden uzaklaştırılmış aynı gün sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmış ve cezaevine teslim edilmiştir.

Ayrıca Polis Memuru E.B. hakkında Malatya Valiliği’nce “menfaat sağlamak ve rüşvet almak “ iddiası ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır.

Yakalanan Polis Memuru E.B.’nin 1992 yılında mesleği girdiği sırasıyla, Adana, Şanlıurfa, Kilis illerinde çalıştığı, 2003 yılında İlimizde göreve başladığı, halen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünde görevli olduğu,

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız