SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polise Seminer

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polislere "Öğrenilmiş çaresizlikten, öğrenilmiş güçlülüğe" konulu seminer verildi.

İl Genel Meclisi Salonu'nda yapılan ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da katıldığı seminerde konuşan İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhanettin Dönmez yaptığı konuşmasına elleri olmayan bir ressamın kurşun kalem ile çizdiği resimleri göstererek başladı.

Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, "Öğrenilmiş çaresizlik Martin Seligman tarafından köpekler üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda geliştirilmiştir. Learned Helplessness kavramı yardım alamamakla ilgilidir. Yardım alınabileceğinin de farkında olmamayı ifade etmektedir. Ancak kavram Türkçeye tercüme edilirken öğrenilmiş çaresizlik kelimeleri kullanılmıştır. İngilizcesinde sadece yardım içeriği var iken, Türkçede çare kelimesi olumsuzluk eki ile birlikte kullanılmaktadır. Seligman'ın ifadesi ile bir kişi yaptığı hiç bir şeyin bir fark yaratmayacağına inanırsa, çaresizliği ve hiç bir şey yapmamayı öğrenecektir. Öğrenilmemiş çaresizlik, kişinin her hangi bir durumda çok sayıda başarısızlığa uğrayarak, o konuda bir daha asla başarıya ulaşamayacağına inandığı zihin durumudur" dedi.

Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, konuşması esansında gerçekleştirilmiş çok sayıda bilimsel deneyler hakkında da örnekler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız