SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polise Telsizden Yasa Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü, telsiz anonsuyla 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren Kabahatler Kanunu'nun uygulanması konusunda ekiplerini sürekli uyarıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, sarhoşluk, gürültü yapanlara, etrafına gürültü saçanlara, açık alanlarda alkol alanlara, açıkta kuru sıkı tabanca ve bıçak taşıyanlara karşı Kabahatler Kanunu'nun uygulanması telsizden anons edilerek, ekiplerden idari para cezası kesmesi isteniyor.

Yapılan anonslarda, Kabahatler Kanunu'nun 1 Haziran 2005 tarihinde yürüğe girdiği aktarılarak, bu kanunun uygulanması kapsamında polise idari yaptırım, yetki ve sorumluluğu verildiği belirtiliyor.

Ekiplere yapılan telsiz anonsu şöyle:

"Ekiplerimiz görevleri esnasında kimlik bildirmeyenlere, sarhoşluk, gürültü veya başka nedenlerle etrafı rahatsız edenlere, kumar oynayanlara ve taşınması yasak olmayan kuru sıkı tabanca ve bıçakları görülür şekilde üzerinde taşıyanlara, park, bahçe gibi açık alanlarda veya büfe benzeri tekel benzeri Tekel malzemelerini satan yerlerde alkol alanlara bu kanun kapsamında gerekli idari yaptırımıyla ilgili polis merkezleri aracılığıyla uygulamaları gerekmektedir. Konuyla ilgili çalışmalar daha titiz bir şekilde sürdürülerek, herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir"

Kabahatler Kanunu nedeniyle para cezası verilen şahıs, peşin ödeme yaptığı takdirde cezanın 4'te 3'ü tahsil ediliyor. Ceza kesilen şahıs, en geç 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurulabilir. Bu süre içinde başvurunun yapılmamış olması halinde idari yaptırım kararı kesinleşiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız