SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Polisimizi Bunlara Yedirmeyeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:56:51
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olaylara katılanların yüzde 95'inin Gezi Parkı'nı bilmediğini, hayatlarında Gezi Parkı'na gitmediklerini ifade ederek, "7 ay sonra yerel seçimler olacak ilk dersi demokratik yollarla sandıkta vermenizi istiyorum" dedi. 

Erdoğan, yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına değinerek "Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktır. İnancınıza güveniyorsanız, inançlılardan korkmayınız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Mersin'de Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin toplu açılışına katılmak üzere Adana'ya geldi.

İstanbul'dan özel uçak "ANA" ile saat 12.23'te Adana Havalimanı'na gelen Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, milletvekilleri ve öteki yetkililer karşıladı.

VIP girişinin önünde hazırlanan seçim otobüsünde yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, "Hepimiz Tayyip’in askerleriyiz", "Dik Dur Eğilme Adana Seninle", "Polise Uzanan Eller Kırılsın" sloganları arasında konuşmasına başladı. Başbakan Erdoğan da, "Hiç endişeniz olmasın, siz bizimle beraber yürüdüğünüz sürece, dimdik ayakta duran bir AK Parti iktidarı vardır. Ve başbakanınız, genel başkanınız bu can bu tende olduğu sürece şunu bilesiniz ki, hiçbir şeyden Allah’ın izniyle yılmayız. Bizim bu dünyada sadece Rabbimize bir can borcumuz var. Kimseye değil" dedi. Milletin hizmetkarı olduklarını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Hizmetlerimizi 76 milyona verdik, hiçbir zaman ayırım yapmadık. Batıda ne varsa doğuda o olacak, kuzeyde ne varsa güneyde de o olacaktır. Biz, etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe, her türlü milliyetçiliğe karşıyız. 76 milyonun partisiyiz dedik. Biz, sizleri Allah için seviyoruz. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Siz bize hangi rotayı çizdiyseniz o rotada yürüdük ve o rotada yürümeye devam edeceğiz" 

BU ÜLKENİN ÇEVRECİ BİR BAŞBAKANI VAR

Başbakan Erdoğan, konuşmasında "Dimdik durun. Dik durun ama dikleşmeyin. Biz, az önce söylediniz ya o birkaç çapulcunun yaptıklarını yapmayız. Onlar yakarlar, yıkarlar. Çapulculuğun tanımı budur. Onlar kamunun mallarını yakıp yıkarlar, sivil vatandaşın esnafın dükkanlarını tarumar ederler, onlar sivil vatandaşın araçlarını da yakıp yıkarlar. Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktır. İnancınıza güveniyorsanız, inançlılardan korkmayınız. Fikrinize güveniyorsanız fikir özgürlüğünden korkmayın. Söyleyecek bir şeyiniz varsa, bu ülkenin çevreci bir başbakanı var. Gelin onunla konuşun. Ama bu olayların çevrecilikle alakası yok" dedi.

Bu ülkede 10 yıl içinde 2 milyar 800 milyon fidan ve ağaç diken bir iktidara kimsenin çevrecilik dersi veremeyeceğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnanın, onların yüzde 95’i bu olaylar çıkana kadar ‘Gezi Parkı nerede? diye sorun bilmezler. Bunlar hayatlarında Gezi Parkına gitmemişler daha. Ben orada doğdum büyüdüm. Şu an ne yapıyoruz, daha iyisini yapmıyor muyuz? Çevreyi tanımına uygun olarak yapıyor ve yapacağız" 

Bir olacaklarını, diri olacaklarını anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Fakat benim sizden bir ricam var. 7 ay sonra yerel seçimler olacak. Bunlara ilk dersi demokratik yollarla sandıkta vermenizi istiyorum. Dünyada yanlış yalan haber yapanlara siz en güzel dersi yine sandıkta vereceksiniz. Çünkü Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini hazmedemeyenler var. Düşünebiliyor musunuz, bu çevreci diye geçinenlere sorarsan, bunlar Türkiye’de hiçbir yatırımın yapılmasını istemezler. Neden? Çünkü bunların bu ülkede taş üstüne taş koydukları yok. Bunlara sorun, acaba bugüne kadar siz bu ülkede mensubu olduğunuz partiler kaç ağaç dikti? Bu kardeşiniz, İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olduğu zaman İstanbul çöldü. İstanbul'un caddeleri, orta yeri mahşer yeriydi. İstanbul’u ağaçlandıran bir belediye başkanıyım. Daha güzel bir Türkiye yapıyoruz. Ayrılık tohumları ekmek isteyenlere fırsat vermeyin."

HADDİNİ BİLMEZ BİR MİLLETVEKİLİ

Bu ülkede hedeflerin saptırıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "İşte bakıyorsunuz ana muhalefetin haddini bilmez bir milletvekili çıkıyor, genel başkanından tutun da aşağıya doğru büyük bir çoğunluğu aynı kafada. Benim polisime saldırıyor, hakaret ediyor. Yani bu polis kimin polisi? Bu polis Türk polisi, bu milletin polisi. İşte bir polisimizi şehit ettiler. Ama ahlaki değerlerden nasibini almamış olanlar, bunların mensupları cirit atıyorlar. Hatay’ın intikamı alındı diyorlar. Bunlar bu denli haddini aşmış bir siyasi parti. Biz bunlara uymayacağız ama polisimizi de onlara yedirtmeyeceğiz. Onlar bu milletin polisi, bu milletin içinden çıkmışlar. Bu milletin asayişi ve güvenliği için çaba veriyorlar. Yani bu meydanlara anarşistlere, teröristlere bırakmamak için mücadele veriyorlar. Adana’da şehit olan komiserime Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine de başsağlığı diliyorum" 

Erdoğan, konuşmasının ardından 2013 Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin toplu açılışını gerçekleştirmek için helikopterle Mersin'e gitti.

ANKARA'YA GELİŞTE..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bize marjinal gruplar değil, millet hesap sorar. Milletin hesap yeri sandıktır. Bizi millet getirdi, millet götürür. Milletten başka kimsenin bizi götürmeye gücü yetmez” dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da büyük bir coşkuyla karşılandı. Esenboğa Havalimanı’nda halkı selamlayan Erdoğan orada bir konuşma yaptı. “Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Allah’tan başka kimseye verilecek hesabımız yoktur” diyen Erdoğan, “Bize marjinal gruplar değil, millet hesap sorar. Milletin hesap yeri sandıktır. Bizi millet getirdi, millet götürür. Milletten başka kimsenin bizi götürmeye gücü yetmez” ifadesini kullandı.

Ankara’nın başbakanına sahip çıktığını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Türkiye terör estirenleri değil, Ankara’nın bu gerçek fotoğrafını görsün. Yıkan, yakan, saldıranlara çapulcu denir. Onlara destek verenler de aynı familyada yer alırlar” diye konuştu.

Seçime vurgu yapan Erdoğan, “Gezi Parkı’na, Kuğulu’ya çıkacağınıza 7 ay sonra sandıkta sizinle görüşelim. 'Demokrasi, özgürlükler' diyorsanız, 'hak, hürriyet' diyorsanız bu şiddetle elde edilmez. Hukuk içerisinde kalarak elde edilir” dedi.

“Benim başörtülü kardeşlerime saldırdılar” diyen Erdoğan, “Dolmabahçe Camii’ne bira şişeleriyle girdiler. Yıllarca parya muamelesi gören başörtülü kızlar bunların yaptıklarını yapmadı, sabretti” şeklinde konuştu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sanatçı camiasından bu sürece destek verenlere de yazıklar olsun diyorum. Şimdi AKM’nin tepesine çıkmış ‘yıktırmayız’ diyorlar. Ona sizin gücünüz yetmez, yıkacağız. Neden daha güzelini yapmak için” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’ndan sonra Pursaklar’da konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, kendisini karşılamaya gele topluluğun yakıp yıkmadığını, polise, askere kurşun sıkmadığını belirterek, “Aksine bu topluluk onlarla kucaklaştı” diye konuştu. 

Yaşanan olayların 11 gündür devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Bu süreç uluslararası faiz lobisinin attığı adımlardır ama duvara çarptılar” ifadesini kullandı.

“Biz halktan yanayız” diyen Başbakan, “Biz gerilimden değil, halktan ve haktan yanayız. Biz mazlumların sesi olmak için yola çıktık. Bu ülkede bir dikili ağacı olmayanın çevrecilikten bahsetmesi anlaşılabilir mi? Şunu unutmayın bu olay İstanbul Taksim’de bir Gezi Parkı olayı değildir. Gezi Parkı diye gelenlerin yüzde 95’i oraları bilmezler. Ben orada doğup büyüdüm. Bunlar tereciye tere satmaya kalktılar. Biz iki ileri bir geri gidenlerden olmayacağız. Çünkü bizim yapacağımız çok iş var” şeklinde konuştu. “Sanatçı camiasından bu sürece destek verenlere de yazıklar olsun diyorum” diyen Erdoğan, “Siz bu zaman kadar sanatınızı icra edebiliyordunuz da AK Parti size engel mi oldu. Bir yerde şarkı söylemek istiyordunuz da AK Parti mani mi oldu. Şimdi AKM’nin tepesine çıkmış ‘yıktırmayız’ diyorlar. Ona sizin gücünüz yetmez, yıkacağız. Neden daha güzelini yapmak için. Biz oraya muhteşem bir opera binası yapalım diyoruz. Çatıya çıkmakla bize geri adım attıramazsınız” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız