SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisin Parmağını da Isırmış!

A- A+ PAYLAŞ

3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Davası'nın 30. duruşmasında davaya sanık Abuzer Yıldırım'ın avukatı olarak girerek, duruşmadaki hal ve hareketlerinden dolayı salondan atılan Mert Eryılmaz hakkında soruşturma başlatıldı. Avukat, bir polisinde parmağını ısırmakla suçlanıyor.

Alınan bilgilere göre, Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki biri Alman, 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi'nin davasının 3 Aralık cuma günü yapılan 30. duruşmasında savunma yapmak için ayağa kalkan sanık Abuzer yıldırım'ın avukatı Mert Eryılmaz, savunma yapmaya başladığı esnada, mahkeme başkanına sunduğu savunmasını bağırarak okumuş ve savunmayı okurken de olayda öldürülen Alman Tilman Geske'nin salonda bulunan eşi Suzanna Geske'ye ile oğlu öldürülen Hatice Yüksel'in bulunduğu bölüme dönerek hakarette bulunmuştu. Bunun üzerine mahkeme heyeti, avukatın salondan atılmasına karar vermiş ve sanık Abuzer Yıldırım'da avukatı azlettiğini mahkemeye sunmuştu.

Polis tarafından zorla salondan çıkartılan ve çıkarken de "Burası PKK mahkemesi değil, Protestan mahkemesidir, usul ve işlemleri 'laylaylom'dur. Burası Malatya'dır, burada yaptırmazlar" şeklinde slogan atan Av. Mert Eryılmaz'ın bu esnada bağırmaması için ağzını tuttuğu bir polis memurunun da parmağını ısırdığı öğrenildi. Polisin, ısırılan parmağından dolayı 3 günlük rapor aldığı bildirildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesince, avukat hakkında ve misyoner cinayetlerini masum gösteren ifadelerin yer aldığı savunma dilekçesi hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ve soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

Avukat hakkında disiplin nedeniylede Malatya Barosu'nda suç duyurusu yapılması yönünden de karar alınmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız