SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisin Teşhisi de Başka!..

A- A+ PAYLAŞ

Toplu zehirlenme olayının nedeni karmaşık!.. Ailenin “doğalgazdan” iddiasına, doktor “olabilir” demişti. Dogalgazcılar “tüpgazdan” iddiasında bulundular, polisin teşhisi ise bambaşka!.. Polise göre, aile fertleri yedikleri tavuktan zehirlenmiş!..

Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesi’ndeki Şentürk Apartmanı’nda oturan bir aile ve yakınlarının geçtiğimiz Çarşamba günü 16.30 sıralarında “zehirlenme” belirtileriyle hastanelik olmasıyla ilgili olay, “esrarengiz” bir duruma dönüştü. Semra Bektaş (16) Hatice Aslan (56), Havva Erol (51), Muhammet Çakman, Hacer Aslan, Hatice Bektaş, Mehmet Aslan ve Mehmet Bektaş’ın bulantı ve baş ağrısı, mide bulantısı görülünce ambulansla hastaneye kaldırıldıkları bildirilmişti. 8 kişiden 7’si yatırılarak tedavi edilirken, ayakta tedavi görenlerden Mehmet Aslan, yemekten zehirlenmediklerini, çocukların hasta olması nedeniyle doğalgaz seviyesini yükselttikten sonra rahatsızlandıklarını öne sürüp, doğalgazı “baş şüpheli” gösterirken, Devlet Hastanesi doktorlarından Dr. Halil Aslan da, olayın gıda zehirlenmesi olmadığını, doğalgazdan kaynaklandığını tahmin ettiklerini iha muhabirine söylemişti.

Bu iddialar üzerine, Doğalgaz Şirketinin genel müdürü Turgay Zorlu, geçtiğimiz Cumartesi günü bir basın toplantısı düzenlemiş, yaptıkları inceleme sonucu, olayın doğalgazdan değil, şofbene takılan tüpgazdan kaynaklandığı iddiasında bulunmuştu.

Polis ise, söz konusu zehirlenmeyi, olayın meydana gelmesinden 4 gün sonra Vukuat Raporu’na “Gıda Zehirlenmesi” diye koydu. Polis, hastanelik olanlardan 7’sinin kimliklerini verdiği vukuat raporunda, şahısların evlerinde yedikleri tavuktan zehirlendiklerini öne sürdü ve olayda “müşteki/şüpheli” olarak da 57 yaşındaki H.A. adlı kadını gösterdi. Diğer 6 kişi ise “müşteki” olarak polis raporunda yeraldı. Polis raporunda ad ve soyad başharfleriyle belirtilen bazı isimlerle, iha'nın haberinde yeralan isimler arasında da farklılıklar olduğu görüldü. Bu raporda zehirlenenlerin H.A. (57), H.E. (51), S.A.P. (32), N.Ç. (23) ile H.R.P. (6) adlı kadın ve kızlar ile M.B.P (4) ve M.T.Ç. (5) adlı erkek çocuklar olduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız