SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polislere Ateş Açtı Ve..

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:03:31
Polislere Ateş Açtı Ve..
A- A+ PAYLAŞ

Çöşnük bölgesinde Cumartesi gecesi devriye görevi yapan resmi polis ekibi, silah sesleri duyarak gittiğinde, bir kişi tarafından üzerlerine ateş açıldı. Karşı ateşle cevap vermeyen ve şahsı etkisiz hale getiren polislerin soğukkanlılığı, muhtemel bir polis ateşiyle öldürme olayını engelledi. Çünkü polislere ateş açan şahsın inşaatın işitme sorunlu bekçisi, silahının da kuru sıkı olduğu anlaşıldı.

"SİLAHLI SALDIRIYA MARUZ KALDIK"..

Olay, saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Çöşnük bölgesinde araçlı devriye görevi yapan Asayiş Şubesi'ne bağlı resmi polis ekibi, kamuoyunda "Çakırtepe" olarak da bilinen bölge ile Venk yolu arasında, su deposunun yan tarafında bulunan bir inşaatın bahçesinden silah sesleri duyunca o tarafa doğru yöneldi. Araçtan inerek, kontrollü bir şekilde silahlı şahsa doğru yürüyen polis memurları, gördükleri şahsa "Dur" ihtarında bulundular. Ancak, silahlı şahıs tarafından üzerlerine ateş ateş açıldı ve kendilerini yere attılar. Polisler bu sırada, telsizden "Silahlı saldırıya maruz kaldık" anonsu yapınca, çok sayıda polis ekibi bölgeye yönlendirildi.

Kendilerine doğru 2 el ateş eden şahsa, soğukkanlılıklarını koruyarak silahla karşılık vermeyen polisler, silahlı şahsı etkisiz hale getirdiler.

Bu sırada, ilk anons üzerine olay yerine hareket eden çeşitli şubelere bağlı resmi ve sivil polis ekipleri, bölgeyi abluka altına aldılar.

"ŞAHSIN İŞİTME CİHAZI VAR!.."

Polis memurları, adının Yusuf Yıldırım olduğu saptanan 59 yaşındaki şahsı etkisiz hale getirdikten sonra, şahsın kulaklarında işitme cihazı olduğunu farkederek, kendilerinin "Dur" ihtarını duymamış olabileceğini, elindeki silahın da kuru sıkı olduğunu anons edince, herkes derin bir nefes aldı.

Gözaltına alınan Yusuf Yıldırım'ın işitme engelli olması nedeniyle polisleri anlayamadığı, karanlık nedeniyle polislerin üniformalarını farkedemediği, korktuğu için ateş ettiği değerlendirildi.

Olay yerinde iki adet boş kovan bulunurken, Yıldırım gözaltına alındılar.

ARKADAŞLARINDAN POLİSLERE KUTLAMA..

Olayın detaylarının ortaya çıkmasından sonra, olay yerine gelen ekiplerdeki çok sayıda polisin, meslektaşlarını soğukkanlı davranmalarından dolayı tebrik ettiği görüldü.

İnşaat bekçisinin silahlı kendilerine doğrultarak ateş etmesi esnasında, soğukkanlı davranarak karşı ateş açmayan ekipteki her 2 polis memuru, yaşanma ihtimali yüksek olan bir öldürme olayının da önüne geçmiş oldular. Gece karanlığında kendilerine doğrultulan silahın kuru sıkı olup olmadığını fark etmemelerine rağmen, şahısa karşı silahla ateş açmayan her iki polis memurunun, mesleki tecrübesinin bu tür olaylar için ne kadar önemli olduğu da bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Ekipteki polis memurları, karşı ateş açmaları halinde, kendilerini koruma adına hareket etmiş sayılacaklardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız