SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polislere Müjde.!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:06:47
Polislere Müjde.!
A- A+ PAYLAŞ
Emniyet Genel Müdürlüğü polisin zorunlu hizmet sürelerinde değişiklik yaptı.
Emniyet Genel Müdürlüğü, dört ili zorunlu hizmet bölgesinden çıkardıktan sonra, polisin zorunlu hizmet sürelerinde de değişiklik yaptı.
 
Yozgat, Rize, Kahramanmaraş ve Tokat'ın zorunlu hizmet bölgesinden çıkarıldığını içeren haberler, Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle kesinleşti.
 
27 Mart 2012 tarihli Resmi Gazetedeki düzenlemeye göre il ve ilçelerdeki zorunlu hizmetlerde yeniden belirlendi.
Diğer taraftan bölgelerdeki zorunlu hizmet sürelerine ilişkin olarak iki önemli düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeler şu şekildedir:
 
HİZMET SÜRESİ ARTTIRILAN YERDE ÇALIŞANLAR İÇİN, YENİ HİZMET SÜRELERİ UYGULANMAYACAKTIR
 
MADDE 12- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.
Hizmet Süresi Değişikliği
EK MADDE 3- Bu Yönetmelikte belirtilen il veya ilçelerin hizmet sürelerinin artırılması halinde; yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz. Herhangi bir nedenle il içerisinde veya ikinci bölge içinde yapılan yer değişikliklerinde, personelin hizmet süresinin hesaplanması, bölgede ilk göreve başladığı tarihte geçerli olan hizmet süreleri dikkate alınarak yapılır.
 
İKİNCİ BÖLGE KAPSAMINDA İKEN BİRİNCİ BÖLGEYE ALINAN İLLERDE ÇALIŞANLARIN DURUMU
Hizmet Bölgesi Değişikliği
EK MADDE 4- Bu Yönetmelikte belirtilen ikinci bölge il veya ilçelerin birinci bölge kapsamına alınması halinde, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce hizmet bölgesi değiştirilen yerde göreve başlayanlar, başladıkları tarihte geçerli olan hizmet süresini tamamlamaları durumunda ikinci bölge hizmetini tamamlamış sayılırlar.
Birinci bölge kapsamında iken, ikinci bölge kapsamına alınan il veya ilçelerde görev yapmakta olan personelin, Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra bu yerde çalıştıkları süreler ikinci bölge hizmetinden sayılır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız