SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polislerin Yargılaması Durdu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:25:26
Polislerin Yargılaması Durdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, dönemin Seferberlik Bölge Başkanı, üst düzey askeri personel ve eşleriyle, akademisyenler ve polislerin aralarında olduğu 18 kişiyi sahte belgelerle dinledikleri iddia edilen 8 emniyet mensubu hakim karşısına çıktı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuksuz sanıklar A.E., H.K., Y.Ö., A.A., İ.K., F.A. ve M.Ç. hazır bulunurken, T. A. duruşmaya katılmadı. Duruşmayı, müştekiler S.A. ile M.K.'da takip etti. Malatya'da dönemin Seferberlik Bölge Başkanı, üst düzey askeri personel ve eşleri ile akademisyenler ve polislerin aralarında bulunduğu 18 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla 8 emniyet mensubu hakkında açılan davanın ilk duruşmasında, sanık polisler için Malatya Valiliği'nden soruşturma izni alınması için yargılamanın durdurulmasına karar verildi.

Sanık avukatlarından Mehmet Akif Canpolat ve Arif Taşçı, sanık polislerin dinlemeleri görevlerini yerine getirirken yaptıklarını savunarak, müvekkilleri hakkında soruşturma izni alınmadan dava açıldığını, bu nedenle yargılanmanın durdurulmasını talep ettiler.

Sanık polisler de, avukatlarının beyanlarına katıldıklarını ifade ettiler.

Müştekiler S.A. ile M.K., sanık polislerden şikayetçi olduklarını ve davanın sonuna kadar görülmesini talep ederek, kendilerinin de davayı sonuna kadar takip etmek istediklerini kaydettiler.

Duruşma savcısı Veysel Ertarğın, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamında Valilikten soruşturma izni talep edilmesini, izin verilinceye kadar yargılamanın durdurulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar hakkında soruşturma açılıp açılmamasına ilişkin izin için dosyanın Malatya Valiliği'ne gönderilmesine, cevap gelene kadar da yargılamanın durdurulmasına karar verdi.

2010 ile 2013 yılları arasında Malatya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de görevli dönemin şube müdürü A.E., şube personeli H.K., Y.Ö., A.A., İ.K., F.A., T.A. ve M.Ç. şüpheli olarak dosyada yer alıyor. Şüpheliler “Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek” iddiasıyla suçlanıyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız