SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten Bin 50 Taziye Ziyareti

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:59:35
Polisten Bin 50 Taziye Ziyareti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi görevlilerinin halkla iç içe olma kapsamında bu yıl bin 50 taziye ziyareti gerçekleştirildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ali Sevinç, 2013 yılı faaliyetleriyle ilgili verdiği bilgide; şube olarak yaptıkları projeler ile özellikle geleceğimizin teminatı gençlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ÇOGEP Projesi kapsamında geziler düzenlediklerini söyleyen Sevinç, “Çocukların yanlış rol-model seçmelerinin engellenmesi ve kendilerine doğru kişileri örnek rol- model edinmelerinin sağlanması amacıyla İstanbul’da ikamet eden Malatyalı ünlü simalarla, çocukların buluşturulması, çocuk ve gençlerin ortak geçmiş ve değerler çerçevesinde bütünleşmelerinin sağlanması, milli birlik duygularının geliştirilmesi amacıyla 2 kez İstanbul- Çanakkale gezisi olacaktır” dedi.

Sevinç, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

“İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Hacı Haşan Kovuk Meslek Eğitim Merkezi ile koordineli çalışılarak ayakkabı imalatı dalında hedef kitlemizin ebeveynlerden işsiz olup çalışmak isteyenlerden 30 kişinin katılacağı, 6 ay süreli bir kurs düzenlenerek kurs sonrası en az 15 kişinin iş sahibi olmaları sağlanacaktır.

‘Kırmızı Başlıklı Kızın Maceraları’ isimli tiyatro oyununun personelimiz ve üniversite öğrencileri tarafından oluşturulan tiyatro grubu tarafından Malatya’nın 13 ilçesinde anaokulu, 1. ve 2. sınıflara yönelik sergilenmesi planlanmaktadır.

Hedef kitle içerisinde yer alan çocuklar ile seçilecek olan okullardan getirilecek öğrencilerin ve ailelerinin de katılacağı Çocuk Festivali düzenlenmiştir.

Çocuklarımızın sosyal hayata uyumlarım hızlandırmak, dünyanın sadece yaşadıkları bölgeden ibaret olmadığını hatırlatmak amacıyla 13 ilçe ile merkeze bağlı köylerden getirilecek öğrenciler ile Malatya merkezde bowling, sinema ve yemek etkinliği gerçekleştirildi.

Piknik, sinema ve iftar yemeği gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Hedef kitlemiz içerisinde, sokaklarda çalışan, okula devamsızlık yapan, 30 çocuğun yer alacağı, açık alan ve salon hokeyi ile 30 çocuğun katılacağı badminton dalında 2 aylık bir kurs düzenlenerek çocukların hokey ve badminton dallarında lisanslı sporcu olmaları ve okula devamlılıkları sağlanacaktır. Ayrıca çocukların okula ve spora devamlılıklarını sağlamak, amacıyla satranç turnuvaları düzenlendi. Turnuva sonrası dereceye girenlere ödüller verildi.

Hedef kitlemiz içerisindeki çocukların kendilerini fark edebilmelerini, duygularını kontrol edebilmelerini ve başkalarıyla ilişkilerini yönetebilmelerini sağlamak amacıyla kültürel ve sanat kursları düzenlenecektir. 14 kişilik müzik grubu oluşturuldu.

Okula devamlılığı sağlamaya yönelik 400 çocuğa ihtiyaç durumlarına göre okul kıyafeti, ayakkabı ve kırtasiye yardımı, 30 çocuğa okul ulaşımlarını sağlamak için akbil bilet yardımı yapıldı. Ayrıca 400 aile ziyaretinde 400 adet çikolata paketi ve 400 adet canlı çiçek hediye edildi.

Ebeveynlere yönelik aile içi iletişim konularında 3 kez seminer verilerek 10 bin kişiye ulaşılması hedeflenmektedir. Afişler ve broşürlerle farkındalık sağlandı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların emniyet kaygısı duymadan güven ve emniyet duygusu içerisinde huzurlu yaşamalarını, en az suçların çözülmesi ve suçluların yakalanması kadar hatta daha da fazla önemsiyor. Bu balcımdan sosyal içerikli önleyici polislik projeleri ile çalışmalarını genişletmeyi hedefleyen Emniyet Müdürlüğü, son olarak ‘Oralar İçin Çok Şey Değişiyor’ sloganıyla Deniz Yıldızı Projesi’ni hayata geçirildi.

Suça bulaştırılmış ya da okul devamsızlığı, okulu terk, yoksulluk, ailevi-çevresel sorunlar gibi nedenlerle suça sürüklenme riski altında bulunduğu tespit edilen (10-18) yaş grubundan 30 çocuk ve ailelerine yönelik çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.”

Sevinç, yaptıkları projelerin değerlendirmesini de şöyle yaptı:

Çağdaş koruyucu aile uygulamasından esinlenerek; Emniyet Müdürlüğümüzde görevli Şube Müdürleri ve diğer rütbeli personel, hedef kitlede bulunan çocuklar ve ailelerini gönüllülük esasına göre sahiplenmiş, bu bağlamda her biri, ailedeki çocukların sosyal yaşama entegre olmalarını ve genel yaşam koşulları ile hayata bakışlarının iyileştirilmelerini kendilerine hedef olarak belirlemişlerdir.

Çocukların gelişimleri için yapılan faaliyetler sadece sosyal etkinliklerle sınırlı kalmamış, eğitimlerin desteklenmesi kapsamında da çeşitli faaliyetler yapılmış, ilk alman geri bildirimlerde, çocukların okula devamlılıklarının arttığı, derslerinde başarı düzeylerinin yükseldiği, ailelerinde devlet ve polise duyulan güvenin arttığı gözlenmiştir.

Deniz Yıldızı Projesi ile çocukların kişisel ve sosyal yönden gelişimlerinde başarı sağlanmıştır. Projenin devamı ile daha çok çocuğa ulaşılması ve çocukların ileriye dönük müspet hedefler belirlemelerine yardımcı olmak amaçlanmıştır. Hedef kitledeki çocuk sayısı 75 kişiye çıkarılarak, sorumlu rütbeli personel ile birlikte bağlı olduğu birimindeki personelce çocukların takibi yapılacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız