SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten 'FETÖ Dolandırıcılığı' Uyarısı

0
Güncellendi - 2016-08-06 20:18:28
Polisten 'FETÖ Dolandırıcılığı' Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğünce telefon dolandırıcılarına karşı uyarıda bulunuldu.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelinde cebir ve şiddet kullanılarak, anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin, başta vatandaşlar ve kolluk kuvvetlerince gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kılındığı hatırlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü açıklaması şöyle:

"Ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanılarak, Anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve Devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere 15.07.2016 tarihinde girişilen darbe girişimi, başta vatandaşlarımız ve kolluk kuvvetlerince gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kılınmıştır. Darbe kalkışmasında ülke genelinde çok sayıda vatandaşımız ve kolluk kuvvetimiz şehit olmuş ya da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize acil şifalar dileriz.

Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan iletişim yolu ile dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak KENDİSİNİ POLİS, ASKER, SAVCI GİBİ ÜNVANLAR KULLANMAK SURETİYLE ARADIĞI, “DARBE MENSUPLARI VE TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ TARAFINDAN ADINIZA HAT ÇIKARILDI, ADINIZ DARBEYE KARIŞTI VEYA DARBE LİSTESİNDE ADINIZ VAR” gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulunabilecek art niyetli kişilerin olabileceği değerlendirilmektedir.

15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe kalkışması sonrasında yaşanan süreci fırsat bilerek telefonda/yüz yüze kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtan ve para, altın, değerli eşya isteyen şahıslara itibar edilmemesi, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bu konuda duyarlı olmaları ve 155 Polis İmdat hattı ile görevlilerimizle irtibata geçmeleri uygun olacaktır. "

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız