SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten Firarilere 'Şafak' Baskını.. 22 Gözaltı

0
Güncellendi - 2017-02-03 02:06:02
Polisten Firarilere 'Şafak' Baskını.. 22 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da haklarında yakalama kararı bulunup da firarda olan şüphelilere yönelik olarak Asayiş Şubesi ekiplerince operasyon yapıldı.

Asayiş Şubesi ekiplerince; haklarında arama ve yakalama kararı bulunan ve firarda bulunan şüphelilere yönelik olarak eş zamanlı operasyon yaptı. Asayiş Şubesinden 17 ekibin 75 polisle katıldığı operasyonda 22 ayrı adrese gidildi.

Operasyon sonucunda haklarında arama ve yakalama kararı bulunan 22 şüpheli  gözaltına alındı.

TÜRKİYE GENELİNDE..

'Şafak' baskınının 81 ilde aynı anda gerçekleştirildiği belirtilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü yapılan uygulama ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"

"Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, kamu düzeninin sürekliliğinin sağlanması için suç ve suçlularla mücadele kapsamında;

Aranan şahısların yakalanması ve süratle adalete teslim edilmelerini sağlamak amacı ile 81 il emniyet müdürlüğümüz tarafından gerekli arama kararları alınarak il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar, 01.02.2017 Çarşamba günü sabah erken saatlerde başlamak suretiyle yapılmıştır.

Yapılan operasyonlarda, 3.526 ekip, 12.420 personel görev alarak 5.021 ikamette arama yapılmıştır. Aralarında adam öldürme suçundan 36, hırsızlık suçundan 234, yağma suçundan 57, dolandırıcılık suçundan 81, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 82,  FETÖ/PYD örgütüne üye olmak suçundan 22 kişi ile diğer suçlardan aranan toplam 1848 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk işlemleri yapılmıştır.

Adli mercilere sevk edilenler arasında, 2 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 514 şahıs, 5 yıl hapis cezasına kadar aranmakta olan 234 şahıs, 10 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 157 şahıs, 20 yıla kadar hapis cezası ile aranmakta olan 41 şahıs, 20 yıl ve üzeri hapis cezası ile aranmakta olan 14 şahıs olmak üzere 960 hükümlü şahıs ile yakalama emri ile aranmakta olan 888 şahıs bulunmaktadır.

Ayrıca yapılan bu operasyonlarda 3 ruhsatsız tabanca, 16 av tüfeği, 156 mermi, 40.000 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir."

Bülten- Yeni Malatya- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mayer (7 yıl önce)
    Emniyette tebrikler inşalla Malatya'mız da buna benzer operasyonlar sık sık olur Malatya'mız güvenli Bİ şehir haline gelir
    0
    0
    Yanıtla