SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten Gece Müdahalesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:52:36
Polisten Gece Müdahalesi
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Taksim Gezi Parkı'nın yıklması girişimine karşı başlatılan protesto eylemlerine destek için Malatya'da saat 16.00'dan itibaren başlayan gösteriler, gece yarısı AKP'nin Milli Egemenlik Caddesi'ndeki il merkezi karşısındaki sokakta toplananlara polis tarafından yapılan müdahaleyle son buldu. Polisin, oturma eylemi yapan ve dağılmamakta direnen gruptan 13 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

CHP'li gençler tarafından eski belediye binasının bulunduğu meydanda, İşçi Partililer tarafından da Soykan Parkı'nda yapılan protesto eylemlerinden sonra, akşam saatlerinde de "Malatya Emek ve Demokrasi Platformu" tarafından Nasuhi Caddesi'nden Soykan Meydanı'na doğru yürüyüş başlatıldı. Ellerinde pankartlar taşıyan grup, Soykan Meydanı'nda bir süre sloganlar eşliğinde, Taksim'deki olayları protesto etti. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grup daha sonra, geldikleri güzergahtan Milli Egemenlik Caddesi'ndeki AKP il merkezi önüne doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri, Nasuhi Caddesi'nden yürüyerek Milli Egemenlik Caddesi'ne çıkmak isteyen gruba oluşturduğu etten duvar ile mani oldu.

Gösterileri organize eden platformun yöneticileri, gençlere mani olmak isterken, gruplar bu kişileri de dinlemeyip, oturma eylemi başlattı. İlerleyen saatlerde göstericilerin dağılmak istememesi üzerine, polis "gazsız, copsuz" müdahaleyi başlattı ve 13 kişiyi gözaltına aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız