SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten Güvenlik Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Kent Konseyi ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından çocuklara ve ailelere yönelik olarak "Güvenlik" konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminere ilişkin olarak Kent Konseyi'nden yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan Çocuk Çalışma Grubu Temsilcisi öğretmen Rahime Akar: çocuklarımızın ve ebeveynlerinin güvenlik ile ilgili konularda bilgi sahibi olması ve alınacak tedbirler ile ilgili olarak bilgi sahibi olmaları için bu programı düzenlediklerini söyledi. Küçük büyük herkesin bilinç düzeylerinin artırılması gerektiğini bu nedenle önerilecek her konuda eğitim ve bilgilendirme toplantılarını uzmanların katılımıyla bundan sonra da organize edeceklerini belirtti.

Seminere konuşmacı olarak katılan TDP Büro Amirliği yetkililerinden Aynur Yüksel “2009 yılında tüm çalışmaların tamamlanarak kurulan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin bugüne kadar maddi zararların yanı sıra manevi zararlarla da karşılaşan tüm vatandaşların her zaman yanında olduğunu belirtti.

Polis memuru Aynur Yüksel, şehrimizde en fazla ikametten yapılan hırsızlık olaylarının görüldüğünü belirterek özellikle çocuklarımızın internet ve zararlı alışkanlıklardan korunması için alınacak tedbirler hakkında toplumu bilgilendirip onlara rehberlik etmek istediklerini söyledi. Vatandaşlara suçu önlemeye yönelik güvenlik önlemlerinin alınmasını tavsiye ettiklerini belirtti.

Toplumun güvenliği ile ilgili olarak vatandaşlara çok fazla görev düştüğünü belirten Yüksel, gördüğümüz olaylar karşısında duyarsız kalınmaması ve açık adresle birlikte kendilerine ulaşılması gerektiğini söyledi. Güvenlik tedbiri olarak apartman kapılarının açık bırakılmamasını, zillere isim yerine daire numarasının yazılmasını, kapımıza gelen yabancıların mutlaka resmi kimliklerinin istenmesi gerektiği ve değerli eşyalarımızın hırsızların ilk bakacağı yer olan yatak odasında saklanmaması gerektiğini ifade etti.

Polis memuru Aynur Yüksel, kontör dolandırıcılarına da dikkat edilmesi gerektiğini belirterek dilencilere aldanmayınız dedi. Kendilerine 212 13 15 nolu telefondan ulaşılabileceğini belirtti.

Programın sonunda bazı hırsızlık olayları ve güvenlik tedbirleri ile ilgili kısa filmler çocuklara izletildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız