SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten İnternet Kafe Denetimi

A- A+ PAYLAŞ

Polis, Malatya'daki 167 internet kafeyi denetledi. Çeşitli eksikler ve kural dışılıklar saptanan kafeler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Denetimlerle ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Dünyada gelişen teknolojiye paralel olarak, ülkemizde de son dönemlerde internet cafeler büyük bir hızla yaygınlaşmıştır. Ülkemiz nüfusunun büyük bir çoğunluğunu oluşturan gençlerimiz ve çocuklarımız zamanlarının bir bölümünü geçirdiği cafelerin denetlenmesini zorunlu kılmıştır. Bu nedenle Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak gençlerimizin ve çocuklarımızın internet cafeler aracılığı illegal yapılanmaların içerisine girmelerini, farklı yollara ve kötü alışkanlıklara yönlendirilmemeleri, ruhsal ve psikolojik yapılarının bozulmaması, arkadaşlıklarla istismar edilmemeleri için denetimlerimiz büyük bir hızla sürdürülmektedir.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğümüzce 16-20/10/2006 tarihleri arasında toplam 167 adet internet cafe de yapılan denetimlerde;

- (42) internet cafede küçük yaşta çocuk bulunduğu,
- Müstecirin (cafe sahibi)yerinde olmadığı (57) işletme,
- (18) internet cafenin ruhsatı olmadığı,
- Play station ruhsatı olmayan (11) internet cafe play station olduğu,
- İnternet ruhsatı ile play station oynatan (7) işletme olduğu,
- Şiddet içerikli oyun oynatan (6) internet cafe olduğu,
- Anti porno programı olmayan (3) internet cafe olduğutespit edilmiş olup gerekli yasal işlem başlatılmış Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak gençlerimiz ve çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan kurtarma çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir.

Mücadelemize bundan önce olduğu gibi bundan sonrada aynı kararlılıkla devam edebilmemiz için halkımızın desteğine ve doğru ihbarlarına ihtiyaç duyulmakla birlikte, duyarlı vatandaşlarımızın bilgi ve duyumlarını 155 Polis İmdat irtibat kurmaları, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin korunması için önemli adım olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız