SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten 'Kopenhag Kriterleri'

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği'ne girmenin siyasi şartları olarak bilinen 'Kopenhag Kriterleri'ne uymayan Danimarka polisi, çevre için gösteri yapan protestoculara şiddet uyguluyor.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da İklim Zirvesi devam ediyor. Kyoto Anlaşması'nın yerine yeni bir anlaşma koymak için dünya liderleri Danimarka'ya gelmeye başladı. Çevre örgütleri de protesto gösterilerini artırıyor. Polis ise göstericilere şiddet uygulamaya başladı. 100 kişi gözaltına alındı. Hafta sonu yapılan gösterilerde de Danimarka polisi şiddet kullanmış, bin göstericiyi gözaltına almıştı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yüzlerce göstericinin, BM Küresel İklim Toplantısının yapıldığı konferans merkezine yürüdüğü bildirildi.

Etkinliği organize eden İklim Adalet Hareketi, yürüyüşe bin kişinin katılmasının beklendiğini açıkladı.

Göstericilerin, heyetlerin toplantı yaptığı Bella Centre konferans merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Taarnby banliyösünden aralıklı kar yağışı altında harekete geçtiği belirtildi.

Yürüyüşe katılan gösterici sayısı konusunda açıklama yapmayan polisin, Bella Centre'a yürüyen göstericilerden yaklaşık 100'ünü gözaltına aldığı bildirildi.

Göstericilerin sözcüsü Peter Nielsen, TV2 haber kanalına yaptığı açıklamada, toplantıya katılan heyetlerle görüşebilmek için polis kordonunu aşmayı planladıklarını söyledi.

Nielsen, Bella Centre'ın önünde, müzakerelerden uzak tutulan ve seslerini duyurabilmek için gösteri yapacak olan sosyal hareket ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluşacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız