SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten 'Maus' Operasyonu!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da gece girdikleri internet kafelerdeki bilgisayarları çalarak, parçalayıp iç donanımlarını piyasaya süren 5 kişi polisin düzenlediği 'Maus' operasyonunda yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Malatya'da son günlerde peş peşe internet kafelerde bilgisayar çalınması üzerine Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekipleri 'Maus' adlı operasyon başlattı. Yaplıan çalışmalar sonrasında bilgisayar üzerine işyeri işleten K.G. ile kardeşi E.G., T.T., S.A. ve İ.T. adlı şahıslar yakalandı. Şahısların Büyük Hüseyinbey Mahallesi Turfanda Sokak'ta Ayhan K.'ya ait internet kafeden 13 adet bilgisayar kasası, 1 adet monitör, 1 adet web kamera, Cevherizade Mahallesi Mücalli Caddesi'nde Veli Ş.'ye ait internet kafeden, 15 adet playstation cihazı, 30 adet joistik, Dernek Mahallesi Sinema Caddesi'nde Cemil G.'ye ait internet kafeden 12 adet bilgisayar kasası, 1 adet monitör çaldıkları öğrenildi.

Kiraladıkları otomobil ile gece hırsızlık yaptıkları tespit edilen 5 zanlının ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çalıntı bilgisayar monitörleri, kasaları, ve çok sayıdaki iç ve yan donanım cihazları ile birlikte çocuk pornografi bulunan CD'lerin de elde edildiği kaydedildi.

Şahısların çaldıkları kasaların iç donanımlarını parçalayarak, bilgisayar parçası satan ve servisi yapan işyerlerine pazarladıkları öğrenildi. Şahısların bir kısım bilgisayar iç donanım malzemesini Antalya'ya gönderdiğinin tespit edildi. K.G., E.G., T.T., S.A. ve İ.T. adlı şahıslar adliyeye sevk edildi.

DİĞER HIRSIZLIK OLAYLARI..
Fuzuli Caddesi’nde Ş.T.’ye ait lokantaya gece yarısından sonra giren hırsızlar; 6 halı, 6 heybenin yanı sıra, masa çekmecesinden aldıkları anahtarla açtıkları kazadan 1.500 YTL para ve işyeri çalışanlarına ait kimlikleri çaldılar.

Hasan Varol Mahallesi’nde oturan N.K., 21.15 sıralarında polisi arayarak, komşusu N.D.’nin il dışında bulunduğunu, anahtarı kendisine bıraktığını, bir gürültü duyarak gittiğinde, eve pencereden girilmiş olduğunu gördüğünü, N.D. ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra yaptığı kontrolda herhangi bir şey çalınmadığı kanaatine vardığını söylerken, polis araştırmayı sürdürüyor.

Hasan Varol Mahallesi 1 no.lu Bahçeyolu’nda oturan E.S. adlı kadına ait eve, balkon penceresini zorla açarak giren hırsızların, 1 adet yazılı banka çeki, 1 altın yüzük, 1 çocuk kolyesi ile çek koçanını çalarak kaçtıkları belirlendi.

Başharık Mahallesi 14. Sokakta A.S.A.’ya ait işyerine giren hırsızlar, içerisinde 62.5 YTL para, yazarkasa evrakları ile fişlerin bulunduğu yazarkasa çekmecesini çaldılar.

Başharık Mahallesi 30. Sokakta, S.Ç.’ye ait eve balkon kapısından girdikleri belirlenen hırsızların 3 altın bilezik, 3 altın yüzük, 3 altın küpe, 1 altın zincir ile 4 adet çeşitli takıyı çaldıkları belirlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız