SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten Savunma

A- A+ PAYLAŞ

6 yaşındaki çocuğun götürüldüğü polis merkezinde parmak izi alındığı iddiasını yalanlayan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Yapılan tüm işlemler yasalara ve yönetmenliğe uygundur. Çocuk imza atmayı bilmediği için parmak bastırılmıştır. Şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Malatya'da M.A. adlı şahısın Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu'na gönderdiği dilekçesinde, 6 yaşındaki torununun mahalledeki bir kavga olayından dolayı karakola götürülerek, parmak izinin alındığını ve torununun bu olaydan dolayı çok korktuğu şeklinde iddia bulundu.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise, iddia ile ilgili değerlendirmesinde, "11 Mayıs'ta birisi 6, biriside 11 yaşındaki çocuklar kendi aralarında kavga etmişler. Çocuğun birisi yaralanmış. Beydağı Devlet Hastanesi'ne götürülmüş ve orada rapor almışlar. Çocuğun ailesi şikayetçi oldu. Karşı taraftaki çocuğu da biz aldık. Kimlik tespiti yapmak için Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü. Kimlik tespiti yapıldıktan sonra serbest bırakılmıştır. Zaten Yakalama, Gözaltına Alma, İfade Alma Yönetmenliği'nin 19. Maddesine göre, çocukların kimlikleri tespit edilir, serbest bırakılır, amir hükmü vardır. Bu çerçevede rutin bir işlem yapılmıştır. Çocuğun parmak izinin alınması söz konusu değil. Çocukların parmak izleri alınamaz. Parmak izi alındı dediği zaman, pasaport alanlar, trafik tescilde işleri olanlar veya suç işlemiş olan şahısların parmak izlerini alıyoruz. 10 parmak izini alıyoruz. Buna parmak izi denebilir. Ama imza atmayı bilmeyenlerin parmağının basılması, imza yerine geçen parmak basma işidir. Kimlik tespiti yapıldıktan sonra çocuk imza atmayı bilmediği için parmak bastırılmıştır" şeklinde bilgi verdi.

Kahya, "Yapılan işlemler yönetmenliğe uygundur. Rutinin dışında yapılan bir işlem yoktur. Yapılan işlem yasalara ve mevzuata uygundur. Olay tamamen çarpıtılmıştır. Parmak izi alınması ve fişlenmesi doğru değildir. Biz şikayetçi olan şahısa cevap gönderdik. İddiada bulunan kişi çocuğun anne ve babası değildir. Çocuk Polis Merkezi'ne annesi ile birlikte gelmiştir. Kimlik tespiti yapıldıktan sonrada annesine teslim edilmiştir. Bu iddiada bulunan şahıs, çocuğun dedesidir. Bizde kendisi hakkında suç
duyurusunda bulunacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız