SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten Torbacılara "Süpürge"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:15:11
Polisten Torbacılara
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması ile sokakta uyuşturucu satan ve torbacı olarak nitelendirilen şahıslara yönelik olarak 2 ayrı eş zamanlı operasyon düzenlendi ve toplam 87 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 20 kişi tutuklandı.

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada Emniyet Müdürlüğü’nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin organizesinde gerçekleştirilen torbacı operasyonlar hakkında detayları hakkında bilgi verildi.

İLK OPERASYONDA 67 GÖZALTI, 6 TUTUKLAMA

Açıklamada; sokakta uyuşturucu satan ve torbacı olarak nitelendirilen şahıslara yönelik olarak “büyük süpürme operasyonu” yapıldığı belirtilerek, gerçekleştirilen operasyonun ilk ayağı ile ilgili olarak şu bilgiler paylaşıldı; “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü NARKOTİM görevlilerince torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu madde ticareti yapan ve nakleden şahıslara yönelik olarak yapılan planlı ve projeli çalışmalar kapsamında; il genelinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen 67 şüpheli şahıs tespit edilerek haklarında yasal işlem yapılmış, 6 şüpheli şahıs tutuklanmıştır. Haklarında yasal işlem yapılan 67 şüpheli şahıstan toplam; 5 kg 772 gram esrar maddesi,  323 adet Ecstasy hap  ve 13 adet yeşil reçeteye tabi hap ele geçirilmiştir” denildi.

İKİNCİ OPERASYONDA 20 GÖZALTI, 14 TUTUKLAMA

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekiplerince torbacılara yönelik olarak gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise Malatya İl Emniyet Müdürlüğünde görevli yaklaşık 300 polisin katılımıyla yapıldığı ve il merkezinde 19, Doğanşehir ilçesinde ise 2 olmak üzere toplam 21 ayrı adres eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ev ve işyerlerindeki aramalar sonucunda ise 531 adet Ecstasy hap, 90 gram esrar maddesi, 3 adet hassas terazi,  3 adet ruhsatsız tabanca,  1 adet otomatik av tüfeği,  15 adet 9mm çapında dolu fişek ile 31 adet dolu av fişeği ele geçirildi.

İkinci operasyonda şüphelilerden 6’sı ifadelerinin ardından serbest kalırken, H.O., H.B., A.K., V.M., H.Ş., M.H., E.A., H.K., Ş.Y., M.T., M.K., H.B.S., H..Ö. ve Y.Ç. adlı şüpheliler ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İKİ OPERASYONDA 87 GÖZALTI, 20 TUTUKLAMA

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince  torbacılara yönelik olarak gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda toplam 87 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 20’si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 67 şüpheli hakkında ise yasal işlem gerçekleştirildi. Her iki operasyon sonucunda şüphelilerden 5 kilo 862 gram esrar maddesi, 854 adet Ecstasy hap,  13 adet yeşil reçeteye tabi hap, 3 adet hassas terazi, 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet otomatik av tüfeği, 15 adet 9 mm çapında dolu fişek ile 31 adet dolu av fişeği elde edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız