SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten Yurt Olayına Açıklama

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü'nün Battalgazi Öğrenci Yurdu'ndaki olayla ilgili açıklama yaptı. Polisin yazılı açıklaması, bir gün önce "Polis Vukuat Raporu"nda yer alan iddiaların tamamen dışındaki saptamaları içerirken, olayın siyasi bir yönünün bulunmadığı, dövüldüğünü öne süren şahsın psikolojik sorunlarının olduğu ifade edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"15.01.2007 Günü Günlük Gazetelerde yayınlanan Battalgazi Erkek öğrenci yurdundaki kavga olayında Terör Propagandası yapıldığı şeklinde değil yapılan araştırmalarda olayın gerçek şeklinin aşağıda olduğu gibi cereyan ettiği anlaşılmıştır.

14.01.2007 tarihinde İlimiz Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdunda kalmakta olan S.K. isimli şahıs Beydağı Polis Merkezi Amirliğine gelerek 13.01.2007 gecesi kalmakta olduğu yurtta T., Ö. ve B. isimli şahıslar tarafından darp edildiğini, bu şahısların devlet aleyhine ve örgüt lehine konuşmalar yaptığını ve B. isimli şahıs tarafından sol elinde sigara söndürüldüğünü iddia etmiş ve bahsi geçen şahıslardan davacı ve şikayetçi olmuştur. Beydağı Polis Merkezince yapılan araştırmalar neticesi, olayla ilgili olduğu tespit edilen T., B. , Ö.Ç., M.B.A.,Y.A. isimli öğrenciler Battalgazi Öğrenci Yurdunda yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şahıslara S.K’in kendileri hakkındaki iddiaları sorulduğundan, hepsi de S.’in olay günü kendi koğuşlarına geldiğini ve ilerleyen saatlerde E .isimli sahsı kendi koğuşlarına getirerek darp ettiğini, bunun üzerine kendilerinin de olaya müdahale ederek şahısları ayırdığı ve T.nin da S.’e vurduğunu beyan etmişlerdir.

Şahıslar S.’in iddia ettiği gibi aralarında kesinlikle örgüt ve diğer ideolojik konularda konuşma geçmediğini, olayın tamamen S’in dengesiz tavırlarından ve kendi koğuşlarında kavga çıkarmaya çalışmasından kaynaklandığını iddia etmişlerdir. Şahıslar Çıkarılmış oldukları C.Savcılığınca serbest bırakılmışlardır.

Olayın gerçek boyutu;

S.K isimli şahısla ilgili olarak yapılan araştırmalar ve şahsın kendisi ile yapılan mülakat neticesi, şahsın kavga etmeye meyilli bir kişilik yapısı olduğu, daha önceden ilimiz Battalgazi Öğrenci Yurdunda meydana gelen darp olaylarına karıştığı, kendi beyanıyla tahminen üç yıldır Psikolojik tedavi gördüğü ve buna bağlı olarak bir takım ilaçlar kullandığı ve şu anda da bu ilaçlardan bazılarının bitmiş olması sebebiyle agresif ve saldırgan tavırlara girdiği, olay günü de buna bağlı olarak, darp olayından önce yurttaki bir cam ile iki adet tuvalet aynasını kırdığı anlaşılmıştır. Sol elinde sigara söndürüldüğü işinin daha önceden kendisi tarafından yapıldığı, ayrıca şahsın sol kolunda bir adet eski jilet kesiği tespit edilmiş, bunu da sıkıntılı bir anında geçmişte kendisi yaptığını beyan etmiştir. Olayın siyasi bir yönü bulunmamaktadır.."

VUKUAT RAPORUNA GÖRE..
Tekman doğumlu 19 yaşındaki S.K. adlı öğrencinin, polise başvurarak aynı yurtta kaldığı Batman doğumlu 19 yaşındaki Y.A., Silvan doğumlu 20 yaşındaki T.B., Diyarbakır doğumlu 20 yaşındaki Ö.Ç., Batman doğumlu 21 yaşındaki M.Ç. ile Diyarbakır doğumlu 20 yaşındaki M.B.A. ile ilgili yaptığı şikayetteki iddialar, 15 Ocak günkü Polis Vukuat Raporu'nda "Suç ve Suçluyu Övme, Kasten Yaralama, Darp ve Tehdit İddiası" olarak şu metinle verilmişti:

"..13.01.2007 günü polis merkezine gelerek müracaata bulunan mağdur, aynı yurtta kaldığı şüphelilerin, kendisini odalarına çağırarak “Sağcı yada Solcu Olacaksın” diyerek kendisini darp ve tehdit ettiklerini, ayrıca aralarında bölücü konuşmalar yaparak Abdullah ÖCALAN’ı övdüklerini beyan ederek şikayette bulunması üzerine, şüpheliler ekiplerimizce yakalanarak polis merkezine intikal ettirilmişler, alınan ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler 14.01.2007 günü çıkarılmış oldukları adli mercilerce serbest bırakılmışlardır..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız