SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polonya Heyeti Malatya'da..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi ve Doğanşehir İlçe Belediyeleri'ne Polonya'dan kardeş belediyeler belirlenmesi ve karşılıklı ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliği nedeniyle Polonya'dan 15 kişilik heyet Malatya'ya geldi. İlk olarak Yeşilyurt'ta ağırlanan heyet üyeleri Yeşilyurt Belediyesi ve Kaymakamlık ziyaretinden sonra Malatya'da çeşitli ziyaretler yaptı.

VALİLİKTE..
Avrupa Türk İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin'in önderliğinde Malatya'ya gelen Polonya heyeti, Vali Vekili Erdinç Filiz'i ziyaret etti. Filiz, globalleşen dünyada bu tür ilişkilerin özellikle Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girme sürecinde büyük faydaları olacağına inandığını söyledi. Türkiye ile Polonya'nın eskiye dayanan dost ülkeler olduğuna dikkat çeken Filiz, "Yıllardır birbirlerine sevgi ve saygı gösteren iki ülke arasındaki işbirliği daha da artırılmalıdır" diyerek kardeş kent
projelerine destek verdiklerini kaydetti.

ATİK Başkanı Aziz Şahin de Avrupa Birliği'ne yeni alınan Polonya ile Türkiye'nin işbirliğinin artırılması için iki yıldan beri çalıştıklarını hatırlatarak, "Polonya ile ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerimizin artması, lobi bakımından iyi olacaktır" dedi.

Şahin, heyetin atıl şekilde bulunan Vagon Onarım Fabrikası'nda da inceleme yapacağını bildirdi.

Ziyaret sırasında Vali Vekili Erdinç Filiz Polonya PTP Kadınlar Başkanı Katarzyna Pawlıckı'ye Malatya kitabı ve tepside kuru kayısı, Polonya heyeti de Filiz'e Polonya ile ilgili bir kitap hediye etti.

Malatya'nın Battalgazi İlçe Belediyesi ile Polonya'nın Kepno Belediyesi; Malatya'nın Doğanşehir Belediyesi ile Polonya'nın Odonalow Belediyesi'nin kardeş belediye olmaları nedeniyle yarın protokol imzalanacağı belirtildi.

İmza için gelen heyet arasında Polonya Odonalow Belediye Başkanı Josef Wajs ile Polonya Kepno Belediye Başkanı Rysard Przybylski de bulunuyor.

Malatya'da pazar gününe kadar inceleme yapacak olan heyetteki diğer isimler ise şöyle belirtildi:

"Polonya Jarocin Belediye Başkanı Adam Pawlıckı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın kardeş odası olan Polonya Ostrow Ticaret Odası Başkanı Piotr Balıckı, ATİK Başkan Yardımcısı Ryzard Hecka, ATİK Meclis Başkanı Mirolsaw Mıelczarek, Polonya Vagon Fabrikası Başkanı Florian Rozynskı, meclis üyeleri Macıej Wagner, Jan Jacyno ve Marek Erafınıak, Polonya'dan basın mensupları Andrzeı Mrozınskı ve Avvel Goldyn ile misafirler Evveline Stasık ile Katarzyna Pawlıckı."

BELEDİYEDE..
Polonya Heyeti daha sonra Belediyeyi ziyaret etti ve Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz'le görüştü.

Ziyarete ilişkin Belediye tarafından yayınlanan bülten şöyle:

"Battalgazi ve Doğanşehir Belediyeleri ile Polonya’nın Kepno ve Odolanow Belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalamak üzere Malatya’ya gelen Polonyalı heyet Malatya Belediyesini ziyaret etti.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın il dışında olması nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzetin Cengiz’i 17 Ocak Perşembe günü ziyaret eden heyette ATİK-TÜDEİK Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Şahin, Odolanow Belediye Başkanı Josef Wajs, Kepno Belediye Başkanı Rysard Przybylski, Jarocın Belediye Başkanı Adam Pawlıcki, Ostrow Ticaret Odası Başkanı Piatr Balıckı ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Doğanşehir Belediye Başkanı Hanifi Bayram ve kalabalık bir heyet katıldı.

Polonyalı heyeti Malatya’da görmekten son derece mutlu olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, “Malatya’nın Doğanşehir ve Battalgazi Belediyeleri ile Polonya’nın Kepno ve Odolanow Belediyeleri arasında yapılan kardeş şehir protokolünü önemsiyoruz. Bu yapmış olduğunuz kardeş şehir protokolünün dostluğumuzu daha da pekiştireceğine inanıyorum” dedi.."

Polonya Heyeti daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret etti.

Polonya Heyeti'nin Malatya'daki ziyaretlerine Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ile Doğanşehir Belediye Başkanı Hanifi Bayram da eşlik ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız