SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polonya İle Ortaklık Düşüncesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yıllardır atıl şekilde bekleyen vagon fabrikasının, Avrupa Türk İş Birliği Konseyi ve Malatya heyetinin girişimleriyle hizmete açılması için girişimlerde bulunuldu.

Polonya’da bir dizi incelemelerde bulunduktan sonra Malatya’ya dönen Yeşilyurt ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Avrupa Türk İşbirliği Konseyi Başkanı Aziz Şahin ve konsey üyeleri ile Polonya'da görüşmeler yaptıklarını söyledi. Polonya gezisi hakkında bilgiler veren Kavuk, Malatya'da atıl şekilde duran vagon fabrikasına ortak bir yatırım planlanmasının ele alındığını ifade eden Başkan Mehmet Kavuk, önümüzdeki ay Polonya'dan bir heyetin Malatya'ya geleceğini söyledi.

Avrupa Türk İşbirliği Konseyi Başkanı Aziz Şahin ve konsey üyesi işadamlarının Malatya'ya gelip vagon fabrikasında incelemede bulunmaları ve yetkililer ile görüşmelerinden sonra konunun netlik kazanacağını ifade eden Kavuk, gelişmeleri daha sonra bir basın toplantısı ile açıklayacaklarını kaydetti.

Bu arada Malatya Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesi İfan Büker, Polonya'ya giderek, Ostrow Ticaret Odası ile kardeşlik protokolünü imzaladı. Avrupa Türk İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin'in girişimleri sonucunda, Polonya'nın Ostrow Ticaret Odası'nın kardeş oda olmasıyla ilgili önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenlenip geniş açıklama yapılacağı bildirdi.

Polonya'nın Wolomin Şehri ile geçen yıl kardeş belediye olan Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Kavuk da, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Polonya'nın Ostrow Ticaret Odası kardeş oda imza töreninde bulundu.

Malatya - Ankara Karayolu Elemendik mevkiinde 1989 yılında inşaatı tamamlanan, lojman ve idari bina ile sosyal tesisleri de yer alan Vagon Onarım Fabrikası binası 18 yıldır atıl şekilde bekliyor. Son olarak Maliye Bakanlığı'na geçen fabrika ve sosyal tesislerinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kanalıyla özelleştirilmesi gündeme gelmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız