SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polonya'yla Kardeş

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) tarafından Polonya ile Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen program doğrultusunda Malatya'ya gelen Polonya Heyeti'ndeki belediye temsilcileri, Battalgazi ve Doğanşehir ilçe belediyeleri ile kardeş belediye anlaşması imzaladılar.

DOĞANŞEHİR'DE..
Malatya'nın Doğanşehir ilçe belediyesi ile Polonya'nın Odolanow Belediyesi arasında Kardeş Şehir Anlaşması imzalandı.

Avrupa Türk İşbirliği Konseyi (ATİK) Başkanı Aziz Şahin, Doğanşehir belediyesi ile kardeş belediye olan Odonalow Belediye Başkanı Josef Wajs, Battalgazi belediyesi kardeş şehri olan Kepno Belediye Başkanı Rysard Przybylski, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın kardeş odası olan Polonya Ostrow Ticaret Odası Başkanı Piotr Balıckı, ATİK Başkan Yardımcısı Ryzard Hecka, ATİK Meclis Başkanı Mirolsaw Mıelczarek, Polonya Vagon Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Florian Rozynskı, meclis üyeleri Macıej Wagner, Jan Jacyno ve Marek Erafınıak, Polonya'dan basın mensupları Andrzeı Mrozınskı ve Avvel Goldyn ile misafirler Evveline Stasık ile Katarzyna Pawlıckı'den oluşan heyet ilçe girişinde davul ve zurna ile karşılandı.

Heyetin Doğanşehir Kaymakamlığı ile Doğanşehir Belediyesi'ni ziyaret etmesini ardından Öğretmenevi'nde imza töreni düzenlendi. Törende Doğanşehir Belediye Başkanı Hanifi Bayram ile Odonalow Belediye Başkanı Josef Wajs arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalandı. Törene AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Ömer Faruk Öz'de katıldı.

Heyet imza töreninden sonra topluca Doğanşehir'e bağlı Sürgü beldesine geçerek kendileri için düzenlenen öğle yemeğine katıldı.

BATTALGAZİ'DE..
Battalgazi Belediyesi ile Polonya'nın Kepno Belediyeleri arasında da Kardeşlik protokolü Battalgazi Belediyesinde düzenlenen bir törenle imzalandı.

Törene Battalgazi Belediye başkanı Selahattin Gürkan, Kepno Belediye başkanı Rysard Przybylski, her iki belediyenin yetkilileri ve meclis üyeleri katıldı. İmza töreninden önce bir konuşma yapan Battalgazi Belediye başkanı Gürkan özetle; “ ATİK tarafından her iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen bu törende beldem adına mutluluk duyuyorum. Geçmişte; savaşmak için ülkemize gelen Arslan Yürekli Rişar ile Selahattin Eyyübi arasında yaşanan savaşlar yerini şimdi Kepno belediye başkanı Rysard ile Selahattin Gürkan ve Belediye meclislerinin dostluğuna bıraktı. Bu protokol ile iki belde arasındaki başta ekonomik olmak üzere sosyal,kültürel alanlarda olumlu katkıların yaşanacağından kuşkum yoktur” dedi.

Kepno belediye başkanı Rysard ise yapılan kardeşlik protokolü duyduğu memnuniyeti belirtti ve “Protokolün kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda her iki beldeye olumlu katkıları olacaktır” diye konuştu. Tören imzaların atılması ve belgelerin karşılıklı olarak teati edilmesiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız