SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Poşulu-Zılgıtlı Karşılama

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül coşkusu yaşanıyor... 10 yıl aradan sonra ilk kez bir Cumhurbaşkanı'nın ziyaret ettiği Diyarbakır'da, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Gül'ü büyük sevgi gösterisiyle karşıladı.

Gül, ilk olarak Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret etti ve 'Diyarbakır'ın sorunları için buradayım' dedi. Valilik ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün durağı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi oldu. Gül'ü, Belediye Başkanı Osman Baydemir karşıladı. Gül ve Baydemir, beraberindeki heyetle birlikte kırmızı halıdan çıkarak gazetecilere poz verdi. Gül belediye ziyareti sırasında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in koltuğuna otururak, "Devletin resmi dili Türkçe'dir. Öyle olmaya devam edecektir." dedi.

Gül belediye ziyareti sırasında şunları söyledi:

"Diyarbakır’a ikinci kez geliyorum. Ama ilk ziyaretim çok kısa olmuştu. Diğer illerimi ziyaret çerçevesinde gerçekleşmişti. Diyarbakır’da daha fazla vakit geçirip, diyarbakır’ın sorunlarını görmeyi arzu ediyorum. O yüzden bu ziyareti gerçekleştiriyorum.

Diyarbakır, Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisidir. Diyarbakır aslında açık bir hava müzesi gibidir. Diyarbakır’da yaşayanlar bunu fark etmeyebilirler. Ama buradaki her eser çok değerlidir. Gelinip görülmesi gereken tarihi önem ifade eden yerlerdir.

İnanıyorum ki çok daha fazla gelişecektir. Kalkınacaktır. Türkiye büyük bir ülkedir. Bu millet içinde farklı farklı övündüğümüz zenginliklerimiz vardır. Bunları zenginlik olarak görmemiz gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dili Türkçe’dir. Bu böyle de devam edecektir. Ayrıca devletin ve kamu kurumlarının dili Türkçe’dir. Ama halkımızın içerisinde farklı farklı dilleri konuşan vatandaşlarımız vardır. Burada Kürtçe konuşuluyor, başka yerde Arapça konuşan vatandaşlarımız var. Bunların hepsi bizimdir, bizim dilimizidir. Zaten anayasa’mızda kültür mirasını korumakta vardır. Bu çerçeve içerisinde gayet sağlıklı şekilde bakmamız gerekir. Hep beraber gayet olumlu yapıcı bir şekilde, ülkemizi daha güçlü hale getirmek için de el birliğiyle çalışmamız gerekir."

BAYDEMİR KÜRTÇE-TÜRKÇE SÖZLÜK HEDİYE ETTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Gül’e Menengiç kahvesi ikram etti.. Baydemir, ayrıca Gül’e bir de Türkçe-Kürtçe sözlük hediye etti. Baydemir’in resmi ziyaretleri dışında, Gül’ün tüm ziyaretlerine katılacağı belirtiliyor.

"DAHA ÇOK FIRSAT OLACAK"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır valiliğini ziyaretinde gazetecilerin “mesaj” taleplerine cevap vermedi ve “Daha birçok fırsatlar olacak, konuşmalar yapacağım. Konuşmalarımda sizin beklediğiniz birçok fikrimi, düşüncemi, tartışılan konularla ilgili neler düşündüğümü paylaşacağım” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır'daki temaslarına Valiliği ziyaret ederek başladı. Cumhurbaşkanı Gül'ü, valilik önünde toplanan vatandaşlar Türk bayraklarıyla karşıladı. Gül'e sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar “Diyarbakır seninle gurur duyuyor” diyerek tezahürat yaptılar. Cumhurbaşkanı Gül, kendisine gül atan vatandaşları el sallayarak selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Toprak, burada Gül'e, içkale surlarını ve Malabadi Köprüsü, Ulu Cami ve şehrin tarihi yerlerini gösteren iki ayrı tablo hediye etti.

Gül, Toprak'ın makamında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olduktan sonra Diyarbakır'ı ikinci kez ziyaret ettiğini söyledi. İlk ziyaretinin, Cumhurbaşkanı seçildikten hemen sonra bölge illerini kapsadığını ve kısa olduğunu hatırlatan Gül, 2010'un son günlerine rastlayan bu geziyi yapmayı uzun süredir arzu ettiğini belirtti. Gül, “Bu ziyareti bir süre önce planlamıştık. Bugün de ikinci kez Diyarbakır'da olmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.

"SORUNLARI DAHA YAKINDAN GÖRECEĞİM"

Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Havaalanından itibaren büyük bir coşkuyla, muhabbetle, sevgiyle beni karşılayan bütün Diyarbakırlı vatandaşlarımı ben de sevgiyle, muhabbetle kucaklıyorum ve hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır, Türkiye'nin en önemli illerinden birisidir. Sadece Anadolu'nun değil, tarih boyunca bütün Ortadoğu'nun merkezi olmuş çok büyük bir medeniyet, ticaret ve kültür merkezidir burası... Bugün de aynı şekilde bu önemini devam ettirmektedir.

Şüphesiz ki bütün illerimizin bir kalkınma yarışı içerisinde olduğu bir dönemde Diyarbakır'ın da bir çok meselesi, sorunları vardır. Bütün bunları yakından bir kez daha görmek, bilmek için buradayım. 2 gün boyunca Diyarbakır'da olacağım ve geceyi burada geçireceğim. Bu süre içerisinde gerek vali beyden gerek belediye başkanından ille ilgili tüm bilgileri alacağım, bana brifingler verilecek, üniversiteyi ziyaret edeceğim, Diyarbakır'ın ileri gelenleriyle bir araya geleceğim ve çok daha yakından buranın sorunlarını göreceğim. Onun için gerçekten çok mutluyum.”

"KONUŞMAK İÇİN DAHA ÇOK FIRSAT OLACAK"

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, “Buraya ikinci kez geliyorsunuz. Bir mesajınız olacak mı?” demesi üzerine, “Biliyorsunuz şimdi ayağımızın tozuyla buradayım. Daha birçok fırsatlar olacak, birçok konuşmalar yapacağım. Konuşmalarımda sizin beklediğiniz birçok fikrimi, düşüncelerimi, tartışılan konularla ilgili neler düşündüğümü paylaşacağım” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, valilikten ayrılırken yerel kıyafetli iki çocukla hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklar tarafından Gül'e çiçekler verildi. Gül, valilikten vatandaşların alkışları arasında uğurlandı. Ziyarette Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, valilik ziyaretinin ardından Garnizon Komutanlığı'nı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek, temaslarını sürdürecek.

HAVAALANINDA KALABALIK KARŞILAMA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ANA uçağıyla Diyarbakır'a indi. Gül'ü, havaalanında Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir başta olmak üzere kalabalık bir bürokrat grubu karşıladı. Gül'ün karşılanması sırasında Diyarbakır semalarında jetler uçtu. Jetlerin, güvenlik için mi yoksa rutin uçuş için mi uçtuğu bilinmiyor.

Cumhurbaşkanı Gül, askeri kıtayı selamladıktan sonra kendisini karşılamaya gelen vali, belediye başkanı, eski ve yeni milletvekilleriyle tokalaştı. Gül, bunun ardından Diyarbakır folklor ekibinin kendisi için hazırladığı karşılama gösterisini izleyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

JETLER UÇTU
Tam bu sırada, Diyarbakır semalarında jetler uçtu. Jetlerin, güvenlik için mi yoksa rutin uçuş için mi uçtuğu bilinmiyor. Fotoğraf çekiminin ardından Gül, havaalanı çalışanlarını selamladıktan sonra alandan ayrıldı.

Havaalanında bürokratların yanı sıra çok sayıda vatandaş da Gül'ü bekledi. Yüzlerce vatandaş, makam aracına yönelen Gül'ü kırmızı karanfillerle karşıladı.

İLK DURAĞI VALİLİK OLDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır’da ilk gün inceleme ve ziyaretlerine valilik ile başladı.

Ardından, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi’ni ziyaret edecek olan Gül, akşam yemeğinde, işadamları, bürokratlar, sivil toplum örgütü temsicileri, basın mensuplarıyla biraya gelecek.

Cumhurbaşkanı Gül, yılın son günü olan 31 Aralık’ta ise Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini gezecek. Gül'ün cuma günü Gazi Caddesi'nde ‘Halkla Buluşma' toplantısında, Kürtçe yayın yapan TRT 6'nın tarihi Cahit Sıtkı Tarancı Evi'nden canlı yayınladığı programa da katılıp Rojev (Gündem) adlı programa da katılması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız