SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Potansiyel Var da..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un içinde bulunduğu ekonomik sorunun çözülmesine yönelik olarak başlatılan kampanya konusunda bilgilendirme amaçlı olarak Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında İl Özel İdare Müdürlüğü Salonu’nda bir toplantı yapıldı. Bu arada, bir bankada daha Malatyaspor için yardım hesabı açıldı.

"BORÇ ÖDEMESİ İÇİN DEĞİL.."
Belediye Başkanı Cemal Akın,İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, kamu kurumlarının müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı belediye başkanları ile bazı bankaların yetkililerinin katıldığı toplantıda, Malatyaspor için açılan yardım kampanyasına gerekli önemi verilmesi istendi.

Vali Daşöz, toplantıdaki konuşmasında, öncelikle bilinmesi gerekenin yardım kampanyası kapsamında elde edilecek paranın eski yönetim ve başkanların alacaklarının ödenmesi için değil, mevcut sıkıntıların çözümünde kullanılacağını ifade etti.

Vali Daşöz, "Malatya'da potansiyel var. Bunu enerjiye dönüştürmek lazım. Daire müdürleri elinden geleni maksimum olarak yapmalı ve personelini ikna etmeli. Şuna inanıyorum ki, kurumun başındaki yetkili nasıl hareket ederse, o kurum çalışanları da aynı şekilde hareket ediyor. Biz okul kampanyasında başarılı sonuçlar aldık. Bugün kulübün içinde bulunduğu sorun kartopu gibi adeta büyümektedir. Başlatılan kampanya adeta seferberlik ruhu ile toplumun tüm kesimlerince benimsenmesini arzuluyoruz. Kimisi diyor ki, takım küme düşsün. Eğer takım küme düşerse borçtan kurtulamıyorsun ki. Önümüzdeki sezon için oluşturulacak takım konusunda lisans çıkartacağın zaman federasyon buna izin vermiyor. “ dedi

Vali Daşöz, unutulmaması gerekenlerden birinin de 'bir elin nesi var, iki elin sesi var' olduğunu ifade ederek, “Aramızda banka müdürlerimiz de var. Bu bir sosyal sorumluluk. Ben her kesimin elinden geldiğince birşeyler yapmasını istiyoruz. Tabii bu yapılırken yasal kapsamda yapılması gerekmekte. Bizim okul yapım kampanyasında yaşadığımız bazı sorunlar içerisinde yer alan ‘ Bir müdürümüz okuldaki öğretmenlere hadi 10 milyon toslayın’ derse bu olmaz. Onun için bu kampanyanın hedef ve amacı en iyi şekilde anlatılmalı. Bir tuğlada biz koymalıyız anlayışı içerisinde olunmalı. Çözüm hepimizin elinde. Yoğun şekilde istişareler yapılarak kampanyanın hedefine ulaşması sağlanmalıdır. Bankacılarımızda yaratıcı yöntemlerle kampanyaya destek sağlamalı. Ancak belirttiğim gibi hukuksal sonuçlar doğurmayacak konular olmalıdır. Buradan şunu da belirtmek isterim ki şimdiye kadar Malatyaspor’a en fazla desteği veren belediyemiz bu yardımlarını yine sürdürecek. Ancak isteğimiz bundan sonra verdiği yardımı en iyi şekilde denetlemelidir. Yönetim için ilgili mahkemeye gerekli başvuru yapıldı ve isimler önerildi. Bu heyet bir kaç gün içerisinde belirlenir.Kayyum parasal konularda incelemelerde de bulunacak. Belki hukuksal süreçte olabilecek. Bu kampanya için tüm kesimlerin ‘ Bana gelinceye kadar ‘ ifadelerini kullanmaması ve imkanları ölçüsünde desteğini sürdürmesini bekliyoruz.” dedi.

Daşöz, yaşanan süreç içerisinde futbolcuların Sakaryaspor karşısına çıktıklarını iyi mücadele etmelerine karşın bunun sonuca yansımadığını ancak, taraftarın maç sonrasında takımı alkışlaması ve destek olması, yine soyunma odasına giden takımı tekrar sahaya çağırıp ‘sizinle gurur duyuyoruz’ demeleri son derece önemli bir olduğunu belirterek, “Artık haydi şimdi hareket zamanı diyorum” diye konuştu.

Bu arada Vali aynı gün Kürecik'te katıldığı okul açılışındaki konuşmasında da Malatyaspor'un sorunlarına değinerek, “ Ulu önder Atatürk, ‘Ülkenin kurtuluşu milletle olur’ dedi ve kurtardı. Malatyaspor’un kurtuluşu da Malatyalılarla olur. Takım çok büyük sıkıntı içerisinde istisnasız herkesin kendi takımına sahip çıkması gerekir” dedi.

BİR BANKADA DAHA HESAP..
Halk Bankası Malatya Merkez Şubesi'nde 05000035 no'lu bir hesap daha açıldı.

Malatyaspor'a destek için daha önce; Ziraat Bankası Malatya Merkez Şubesi 48839835-5001 nolu YTL, Halkbankası Dörtyol Şubesi 559-05000006 nolu YTL ve İş Bankası Malatya Merkez Şubesinde 4404404 nolu YTL ve 1444444 nolu EURO, Halk Bankası Malatya Merkez Şubesi'nde de 05000035 no'lu hesaplar açılmıştı.

Son olarak Türk Ekonomi Bankası (TEB) Malatya Merkez ve Dörtyol şubelerinde Valilikçe Malatyaspor yardım hesabı açıldığı, hesap numarasının 1966 olduğu bildirildi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız