SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pozitif Ayrımcılık İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:01:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, “Küçük aile işletmeleri için pozitif ayrımcılık istiyoruz” dedi. 

Tarım Sigortaları Havuzu A.Ş (TARSİM) Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir’i ziyaret etti. Ziyarette Kadak, tarım sigortasının ana gövdelerinden birisi olan hayvancılıkta sigorta anlayışının uzun yollar aldığını bu başarıda Veteriner Hekimlerin çok büyük rol aldığını dile getirdi.

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir ise çiftçi ve üreticinin kazancının doğrudan memleketin kazancı olduğunu ifade ederek, tarım ve hayvancılığın modern anlamda gelişmesinin ülkemiz kalkınmasında büyük önem taşıyacağını belirtti.

Özdemir, gelişmiş ülkelerde hayvancılıktaki sigorta sayısının daha fazla olduğunu, bunun gelişmişlik belirtisi olduğunu, ülkemizde de sigortalı hayvan sayının artırılması gerektiğini ve bu doğrultuda Veteriner Hekimlerin üzerinde düşeni yapacağını ifade etti. Özdemir, “Tarım sigortalarının tarım ve hayvancılığımızın gelişmesinde büyük garantör rol oynamaktadır” diyerek, modern manada hayvancılığın gelişmesinin yalnız büyük kombine işletmelerin gelişmesi olarak algılanmaması gerektiğini, son yıllarda çok büyük darbeler alan küçük aile işletmelerinin bu modernizasyonda gerekli normları sağlayarak tekrar canlandırılması, bu manada küçük aile işletmeleri için pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.

Özdemir, akademik odalar birliği oluşturulmasını da dile getirdi.5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız