SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pozitif Ayrımcılık Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:42:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya merkezde seçilen ilk kadın muhtarlarla bir araya geldi. 

Milletvekili Öznur Çalık, Malatya merkez Ataköy ve Cevatpaşa Mahallesi'nde seçilen ilk bayan muhtarlara başarılar diledi. Çalık, bayan muhtarlara pozitif ayrımcılık yapacağını ifade ederek, "İnanılmaz derecede mutluyum. 2 muhtarımızı da canı gönülden kutluyorum. Yerelde kadının elinin değdiği yer daha güzel olacak. Bayan mahalle muhtarlarımıza bende pozitif ayrımcılık yapacağım. Bu anlamda muhtar ziyaretlerime de hanımlardan başlayacağım" dedi.

"BAYAN MUHTARLARIMIZ EKSİKLERİ EN İYİ ŞEKİLDE GÖRECEKTİR"

Bayan mahalle muhtarlarına görevlerinde başarılar dileyen Çalık, "Kadın ile erkeğin fırsatlarının eşitlenmesi lazım. 'Fıtratlarımız ayrı ama fırsatlarımız aynı olsun' dedik. Ataköy ve Cevatpaşa Mahallelerimizin muhtarları bayan oldu. Devletle milletimiz arasındaki en önemli köprüyü arkadaşlarımız yapacak. Evimizin aksayan taraflarını kadınlarımız nasıl daha iyi görüyorsa, mahallenin de aksayan taraflarını en iyi şekilde göreceklerdir. Demokrasinin ilk musluğu olan muhtarlarımıza, yeni görevlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Malatya'nın Malatya'da seçilen ilk kadın milletvekili olarak, Malatya merkezdeki ilk kadın muhtarlarımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"SİYASETTE KADININ ADI ÖNE ÇIKARILDI"

Çalık, siyasette kadının adının öne çıkarıldığını kaydederek, kadın siyasetçilerin sayısının giderek arttığını belirtti. Mecliste kadın milletvekili sayısının yüzde 15'e çıktığına dikkat çeken Çalık, şunları söyledi: 

"AK Parti kurulduğu günden bu yana Sayın Başbakanımızla siyaset yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şunu çok net söylüyorum; Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir lider siyasette kadına bu kadar önem verdi. Parti üst kurullarında, il yönetimlerinde, ilçe yönetimlerinde, yerel yönetimlerde ve belediye başkanlıklarında kadının adını öne çıkardı. Kadının adının varlığıyla birlikte her yer görünür hale geldi. Ve diğer siyasi partilerde kadın adaylar göstermek zorunda kaldı. 1934'te meclise ilk kez yüzde 4,1 oranında kadın temsiliyle girilmiş, 2007'ye kadar bu oran hiç değişmemiş. 2007 yılında ilk kez yüzde 9,7 oranıyla mecliste kadın temsili oldu. 2011 yılında bu oran yüzde 15'e yükseldi. Yerel yönetimlerde şuanda belediye başkanlarımız var. Kadın büyükşehir belediye başkanlarımız var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez büyükşehir belediye başkanı olan kadınlarımız var. Kadın belediye başkanlarımızın, muhtarlarımızla daha güzel bir şekilde çalışacaklarına inanıyorum. Malatya'da, muhtarımız var, meclis üyemiz var, bir tek belediye başkanımız eksik. Allah nasip ederse bir sonraki seçimde ilçelerimizde ya da büyükşehrimizde bir kadın belediye başkanımız olsun isteriz. Beyler biz geliyoruz, haberiniz olsun. İnşallah bayan siyasetçilerimizin sayısı artar."

"CEVATPAŞA MAHALLESİNE LAYIK BİR MUHTAR OLACAĞIM"

Cevatpaşa Mahallesi Muhtarı Selda Çilek, Cevatpaşa Mahallesine layık bir muhtar olmak için çalışacağını belirterek, "Çok heyecanlıyız. Beni bu göreve layık gördükleri için Cevatpaşa Mahallesi sakinlerine teşekkür ediyorum. İnşallah onlara layık bir muhtar olacağız. Elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Muhtar olması konusunda kendisine en büyük desteği eşinin verdiğini dile getiren Çilek, ailesi ve mahalleden aldığı desteklerle muhtar olduğunu belirtti. Çilek, mahallenin çevre düzenlemesine büyük önem vereceğini de sözlerine ekledi.

Ataköy Mahallesi Muhtarı Elif Gemici ise, Ataköy Mahallesi'nin büyük desteğiyle muhtarlığa seçildiğini ifade etti. Özellikle bayanların destek ve gayretleriyle muhtar seçildiğini kaydeden Gemici, bayanların sorunlarıyla yakından ilgileneceğini dile getirdi.

Gemici, mahallenin temizliğine büyük önem vereceğini belirterek, mahallesine bir taziye evi yaptırmak istediğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız