SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pozitif Ayrımcılık Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2019-03-10 05:34:44
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Kızıldaş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla Turnam İlgezdi Kültür Kompleksinde Arguvan’lı kadınlarla bir araya geldi.

Başkan Kızıldaş’ın proje tanıtım toplantısının etkileri hala devam ederken, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlanan program ise Arguvan’lı kadınlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.  Kadınların eğlence dolu dakikaları Arguvan’ı adeta salladı.

Arguvan’lı kadınlar, düzenlenen eğlencede sahne alan Arguvan’ın yerel seslerinden Fatma Şahin ile doyasıya eğlendi. Fatma Şahin, seslendirdiği hareketli şarkılarla kadınları yerine oturtmadı. Kadınlar halaylar çekti, türkülere eşlik etti. Başkan Kızıldaş’ta Arguvan’lı kadınlarla birlikte halaylar çekti, türkülere eşlik etti. Kadınlar için düzenlenen yemekli eğlence programına Arguvan’lı kadınların ilgisi büyüktü. Turnam İlgezdi Kültür Kompleksinde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine katılan kadınlar kompleksin konferans salonuna, türkü evine sığmayacak yoğunluktaydı.

“SİZLERİN COŞKUSU OLDUĞU SÜRECE BU ÜLKE KARANLIKLARA TESLİM OLMAZ”

Düzenlenen etkinlikte konuşan Arguvan Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi yeni dönem Belediye Başkan adayı Mehmet Kızıldaş, “Arguvan’ın cefakâr, fedakâr, güzel kadınları hoş geldiniz. Sizlerle gurur duyuyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde bir araya geldik. Bu kalabalık Arguvan’a ilkleri yaşatıyor. Salonlara sığamaz olduk, yüreğinizle birlikte var olun. Kadınlarımızın bu yüreği,  desteği, güzelliği olduğu sürece bu ülkeyi karanlıklara teslim etmeyeceğiz. Sizi bu coşkuyla gördükçe motivasyonumuz, çalışma isteğimiz, hizmet aşkımız bin kat daha artıyor. Sadece yaptığımız kaldırımla, kilit taşıyla, asfaltla değil, sosyal yaşamla da Arguvan’ı Malatya’nın en önde gelen ilçesi yaptık. Koskoca Malatya’nın hiçbir yerinde bu coşku yaşanmıyor. Bu coşku sadece Arguvan’da var” dedi.

“KADINLARIN OLDUĞU HER YERDE GÜZELLİK VARDIR”

Bu ilçenin aydınlık yüzlü, çağdaş, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği kadınlarımız sizlerle gurur duyuyorum diyen Başkan Kızıldaş, “Bu önemli günde kadınlarımızın mücadelesini önemsiyoruz. Sevgili kadınlar sizin el atmadığınız, sizin olmadığınız, sizin elinizin değmediği yerde ne güzellik ne başarı nede verim olur. Kadınlar ne kadar sosyal yaşama katılıyorsa, hayatının her alanına elini atıyorsa, çalışma hayatında ne kadar çok yer alıyorsa o ülke medeni, çağdaş, demokrat olur” şeklinde konuştu.

“BİZDE ATATÜRK’ÜN, CUMHURİYETİN IŞIĞINDA İLERLİYORUZ”

Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, kadınlara yıllar önce birçok Avrupa ülkesinde olmayan hakları verdiğini hatırlatan Başkan Kızıldaş, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in ilk yıllarında seçme ve seçilme hakkını vererek, kadınla erkeğin eşit yurttaş olduğunu gösterdi. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bizde Atatürk’ün, Cumhuriyetin ışığında ilerliyoruz. O yıllarda yeni doğmuş bir Cumhuriyete kadınlara verilen haklar maalesef ki şimdi yerini koruyamıyor. Çocuk gelinlerle, kadın cinayetleriyle, kadına uygulanan şiddetle karşı karşıyayız. Bizler kadın cinayetleri, şiddet, çocuk gelinler olsun istemiyoruz. Biz ülkemizde özgürlük türkülerinin söylendiği, barışın olduğu, hep birlikte kardeşçe yaşadığımız, birbirimize dostça baktığımız, kimsenin ötekileştirilmeden kucaklaştığı, Arguvan’da olduğu gibi Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürtüyle, Türküyle birlikte yaşamayı istiyoruz” ifadelerini kaydetti.

SİZLER İÇİN PROJELER ÜRETİYOR, POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”

Arguvan Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Mehmet Kızıldaş, “Ben İstanbul’dan Arguvan’a, sizlere hizmet etmek için geldim. Bugün bu karşımda duran kalabalığı gördükçe iyi ki gelmişim iyi ki hizmet etmişim diyorum. Sizlere daha çok hizmet etmek için canla başla çalışacağım. Bizlerin kadına verdiği değeri hepiniz biliyorsunuz. Yazın açtığımız çay bahçesinde kadınlarımızın rahatça zamanlarını geçirebileceği, araçlarını bekleyecekleri bir ortam oluşturduk. Kışın kullanabilmeleri için ise kadın dinlenme evini açtık. Özellikle köylerden gelen kadınlarımızın zor durumda kalmalarını engellemek için kadın dinlenme evi yaptık. Bundan sonrada kadınlarımıza yönelik projelerimiz devam edecek. Elimizden geldiğince, olanaklarımız ölçüsünde sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Böyle bir günde bizleri yalnız bırakmadınız. Yüreğinizle, coşkunuzla, sevginizle buraya geldiniz. Özellikle bastonuyla gelen analarımızın ellerinden öpüyorum. Malatya’nın hiçbir ilçesinde kadına bu kadar önem verildiğini gösteren etkinlikler düzenlenmiyor. Bu Arguvan'ın farkı, bu Arguvan'ın kadına kıymet verdiğinin resmidir. Dünya’ya sizin gözlerinizden bakabilseydik. Dünya daha güzel bir yer olurdu. Bu dünyada ki hiçbir canlı bir kadın kadar güçlü değildir. Hem evinde hem de kariyerinde mükemmel performansı ile kadınların yönetildiği bir ülkede en güzel ve en adil yönetim olurdu” sözlerini kaydetti.

Başkan Kızıldaş sözlerini, Nazım Hikmet’in “Kimi der ki kadın” şiiriyle tamamlarken, düzenlenen etkinlikte kadınlara karanfil de dağıttı.

Başkan Kızıldaş’ın konuşmasının ardından Arguvan’lı kadınlar, Arguvan'ın yetiştiği ses sanatçısı Fatma Şahin’in türküleri eşliğinde eğlenceli anlar yaşadı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız