SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Prangayı Söktük"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:43:03
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, IMF’den borç alan değil, katkı sağlayan bir konumda olduklarını söyledi. 

AKP Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen halk gününe nöbetçi vekil olarak katılan Malatya Milletvekili Cemal Akın, vatandaşların sorunlarını dinlemeden önce gazetecilere gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm süreciyle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Akın, “Açılım büyük bir dikkatle devam ediyor. Bu konuda görev almış olan her gruptan insanlarımız, Türkiye’nin bu probleminin çözümüne gönül vermiş insanlarımız Anadolu’yu adım adım geziyorlar. Gerekli bilgi ve görüşleri toplayıp, düşüncelerini ve görüşlerini paylaşıyorlar” dedi.

Akın, IMF’nin son taksidinin ödendiğini ve prangaları söktüklerini ifade ederek, “Osmanlı İmparatorluğu’ndan beri devam eden dışarıdan borç alma alışkanlığını AK Parti iktidarları ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan artık ortadan kaldırmıştır. IMF’nin son taksidinin de bu ay içerisinde ödenmesiyle, 1954’ten beri devam eden bu prangayı söktük. Artık IMF’ye katkı verir durumdayız” diye konuştu.

Türkiye’nin itibarının her geçen gün arttığını kaydeden Akın, şunları ifade etti: “Ekonomik gücümüzün artmasının neticesi, dış politikamızın strateji değiştirmesiyle birlikte Türkiye’nin yurt dışındaki itibarı artmaktadır. Daha önce gündemi belirlenen bir Türkiye’nin temsilcileri yurt dışına gidiyorlardı. Ancak şuanda Türkiye, kendi gündemini meydana getirdiği gibi çevresinde ve dünyada etkin bir haldedir.”

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, Reyhanlı’daki hain saldırıyı kınayarak, “Reyhanlı’da bütün milletimizi ve bizleri derinden üzen elim bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Hayatlarını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Bu saldırı, milletimizi daha fazla birlik ve beraberliğe sevk etmiştir. Bu acıyla Türkiye’nin sarsılacağını düşünen mihraklar, bu acının Türkiye’ye ve Türk milletine güç verdiğini gördüler. Metanetle, sabırla ama mutlaka bunun hesabı sorulacaktır” dedi.

AKP iktidarları olarak devrim niteliğinde çalışmalar yaptıklarını kaydeden Tüfenkçi, Türkiye’de her konuda olduğu gibi engellilere de büyük imkanlar sağlandığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız