SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pratik Çalışma Gündüzbey'de

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:47:02
Pratik Çalışma Gündüzbey'de
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) Gündüzbey’e teknik gezi düzenledi.

9. temel fotoğraf eğitimi kapsamında Malatya’nın Yeşilyurt İlçesine bağlı Gündüzbey kasabasına düzenlenen geziye yaklaşık 25 kişi katıldı.

MAFSAD Başkanı İnan Orhan, yapılan her eğitimin sonunda kursiyerlerle bir teknik gezi yaptıklarını, teknik gezide çekilen fotoğrafların ‘fotoğraf okuma’ tekniği ile değerlendirildiği, fotoğrafı çeken kişilerin kendi çekim hatalarını, doğrularını, olması gerekenleri gözler önüne serdiklerini söyledi.

Orhan, Gündüzbey gezisinin de 9. temel fotoğraf eğitimi kursu kapsamında gerçekleştirildiğini, kursta öğrenilen bilgilerin bir anlamda pratiğe dökülmesi için güzel bir ortam olduğunu belirtti.

Temel amacın kursiyerlerin, kurs boyunca öğrendiklerini bir nebze de olsa pratiğe dökmelerini sağlayarak daha kalıcı öğrenme sağlamak olduğunu belirten Dernek Başkanı Orhan, “Teknik geziler sayesinde ayrıca gezi yapılan yerleşim yeri, o yörenin insanı, yöreye özgü değerler fotoğraflanarak, tanıtıma katkı sağlanmaktadır. Bu gezide bizi yalnız bırakmayan kursiyerlere ve kurs dışından katılan fotoğraf dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Gittikleri her sokakta halkın sıcak ilgisiyle karşılaşan MAFSAD üyeleri ve gezi katılımcıları kasabanın bol bol fotoğrafını çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız