SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pratik Kredi İçin Önemli..'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği ile Malatya Bölge Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘TESKOMB Ortak Kayıt Bilgi ve Yönetim Sistemi’ semineri sona erdi.

Kaya Ramada Otel’de düzenlenen ve Malatya Bölge Birliği’ne bağlı 4 il ile bir ilçedeki kooperatiflerde çalışan muhasebeci ve müdürlerden oluşan yaklaşık 30 kişinin katıldığı üç günlük seminerde ‘Ortak bekleme, kredi verme, başvuruları onaylama ve tahsilatlar ile muhasebe ve personel bordro düzenlemenin nasıl yapıldığı anlatıldı.

TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, seminerin çok yararlı geçtiğini belirterek, bu sistemle Merkez Birliği tüm bölge ve kooperatifleri, bölge birlikleri de kooperatifleri çok iyi yöneterek, daha rahat bir çalışmanın yapılacağını söyledi.

2011 yılında oturtulması planlanan otomasyon ve bilgisayar sisteminin birçok avantajları da beraberinde getireceğini kaydeden İsmet Bayram, bunların başında, kredi kullandırmadaki art niyetli işlemlerin önüne geçilmesinin geldiğini belirtti.

Kooperatiflerin geçmiş yıllarda kredi kullandırırken gerek bilgisizlik gerekse art niyetli kişilerin yaptıkları bazı işlerden dolayı üzücü olayların yaşandığını belirten İsmet Bayram, “Kurduğumuz bu sistemle, hangi kooperatif ne işlem yapmışsa Genel Merkez Birliği bunu anında görecek. Biz de bölgeden istediğimiz kooperatifin bilgilerini görebileceğiz. Bu konu daha pratik olarak kredi verme açısından önemli. Artık kredi almak isteyen vatandaşlar bir takım angarya işlerden kurtulacak. Sorgulama ekranından kredi almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını girdiğimiz anda, gecikmiş borcu, zamanında ödeyip ödemediği, geri dönüşün olup olmayacağını anlayacağız. Bu sistem sayesinde art niyetli davranışları da ortadan kaldırmış olacağız. Bir esnaf kredi borcundan 10 TL dahi ödeme yapmış ise merkezimiz bunu anında görecek. Parayı kimse cebinde bekletemeyecek. Art niyetli insanlar varsa bunlar tamamen ortadan kalkacak. Nasıl ki; PTT şubelerinden yapılan havaleler anında yerine ulaşıyorsa, aynı sistem bizde de uygulanacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız