SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Prensip Olarak Uygun'

A- A+ PAYLAŞ

SP eski genel başkanı, eski bakan ve milletvekili Recai Kutan, Malatya'da ziyaretlerde bulunuyor. Kutan, belediye başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaretinde Malatya'nın her geçen gün biraz daha gelişen bir olduğunu, belediye hizmetlerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

ÇERÇİ'YLE BİRLİKTE..
Kutan'ın Belediye Başkanı Çakır'a yaptığı ziyarete, parti yöneticilerinin yanı sıra SP'nin 29 Mart'taki başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi de katıldı.

Ziyarete ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Saadet Partisi eski Genel Başkanı hemşerimiz Recai Kutan beraberinde Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Acar, Malatya eski Milletvekili Yaşar Canbay, Belediye eski Başkanı ve SP Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi ve bazı partililerle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

10 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında ziyaretlerinin amacının Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a başarılar dilemek olduğunu belirten Recai Kutan, “Malatya’mız hakikaten büyüme potansiyeline sahip olan, her geçen gün biraz daha gelişen bir ilimiz. Pek çok il, dışarıya göç verirken Malatya’mız göç alan illerimizden bir tanesi. Malatya Tarım ve sanayileşme yönünden büyük bir potansiyele sahip. Bu itibarla belediye hizmetleri fevkalade önem taşıyor. Belediyemiz ve İl Genel Meclisi’nin müşterek gayretleriyle Malatya’daki gelişme ve kalkınma çok daha süratli hale gelecektir” dedi.

Belediye eski Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi de bir dönem Belediye Başkanlığı görevini yaptığını hatırlatarak, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a başarı dileklerinde bulundu. Çerçi, “Belediye Başkanımızın aldığı hizmet bayrağını çok daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ziyaretten dolayı misafirlere teşekkür ederek, Malatya’nın daima Türkiye’ye damgasını vuran değerli insanlar yetiştirdiğini belirtti. Recai Kutan’ın da bu isimlerden bir tanesi olduğunu kaydeden Çakır, “Sayın Bakanımızın, gerek Bakanlığı döneminde olsun, gerek Genel Başkanlığı döneminde olsun Malatya’ya olduğu kadar Türkiye’ye de büyük hizmetleri olmuştur” dedi.

Malatya’daki hizmet çıtasını daha yükseklere taşımak ve geleceğin Malatyasını oluşturabilmek için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Çakır, “Malatya’mızın bölge şehri olması konusunda, sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlara cevap verebilecek bir şehri oluşturma gayreti içerisinde olacağız. Tabi bu süreçte her zaman Malatya’ya gönül vermiş, Malatya sevdalısı ve Malatya’yı bilen herkesin desteğine ihtiyacımız var. Malatya için önerisi olan herkesin fikirlerine açık olacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaretin anısına Recai Kutan’a kayısı kristali ve kayısı hediye etti."

VALİYİ ZİYARET..
Saadet Partisi (SP) Onursal Genel Başkanı Recai Kutan, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı da ziyaret etti.

Valilikte gerçeleşen ziyarete, Kutan'ın yanı sıra SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya eski milletvekili Yaşar Canbay, partinin yönetim kurulu üyeleri ile Malatya eski Belediye Başkanı, 29 Mart 2009'da SP'den Malatya belediye başkan adayı olan Mehmet Yaşar Çerçi de katıldı.

Ziyaret sırasında konuşan Recai Kutan, "Uzun süredir memleketim Malatya'ya gelmemiştim. Gelmişten Malatya Valiliği görevine başlayan sayın Ulvi Saran'a hayırlı olsun demek için buradayım" dedi.

Vali Ulvi Saran ise önceden beri tanıdığı Kutan'a “hoş geldiniz” diyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"PRENSİP OLARAK UYGUN.."
Malatya Valiliği'ni ziyareti sonrasında hükümetin demokrasi ve Kürt açılımı çalışmalarını değerlendiren (SP) Onursal Genel Başkanı Recai Kutan, "Demokasi açılımı konusunda hükümetin attığı adım, prensip itibarıyla uygundur. Toplumda uygun bir hava ortaya çıkmıştır. Bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi lazım. Ancak bunun kapsamı hususunda ne yapılmak istendiğinin detaylı bir şekilde kamuoyuyla ve bütün siyasi partilerle müzakere edilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun, "Sizin iktidarınız döneminde de demokrasi dışı darbe çalışmaları yapıldığına ilişkin bir duyum almış mıydınız?" sorusuna karşılık, Kutan şunları söyledi:

"1960 ihtilalinden sonra zaman saman Türk Silahlı Kuvvetleri nezdinde bazı cuntalar olduğu bazı somut olaylarla ortaya çıkıyordu. Mesela dar kapsamlı, Silahlı Kuvvetleri'ni temsil etmeyen bazı maceracıların, 'Türkiye'yi ancak biz kurtarırız' anlayışı içerisinde bir araya geldikleri hissediliyordu. Ama o dönemde fazla bir güçleri de görünmüyordu."

Kutan, Ergenekon davası ile ilgili olarak, "Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu göstermek için iyi bir fırsat ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla biz Ergenekon soruşturmasında hak ve adalet ölçüleri ihmal edilmeden sonuna kadar gidilmesi gerektiği görüşündeyiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız