SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Prestijli Bir Bina Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:53:11
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Türkiye’de ilk defa yerel yönetimler programını AKP’nin açıkladığını söyledi.

Gürkan, seçim çalışmaları kapsamında Hacı Abdi Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Gürkan, mahalle toplantısında projelerini anlattı. 

Türkiye’de tarihinde ilk defa AKP döneminde yerel yönetim programının açıklandığına dikkat çeken Gürkan, “AK Parti olarak yerel yönetimler programı açıkladık. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Cumhuriyet Hükümetleri tarafından ilk defa açıklanan bir yerel yönetim programıdır. Bu yerel yönetim programında ne var? Belediyecilik yaklaşımımız katılımcı belediyecilik anlayışıdır. Katılımcı belediyecilik anlayışı, şehri, beldeyi, ilçeyi yönetirken o ilçenin değerlerine mal olan değerlerin bütününe onların katkısıyla şehri yönetme olgusudur. Diğer anlayışımız kültürel belediyeciliği anlayışıdır. Yani kültürel mirasımızın korunması, kültürel değerlerimizin korunması anlamındaki belediyecilik yaklaşımıdır. Kültür denince tarihi mirasın korunması algılanır. Ama yalnızca bu değil. Kültürel belediyecilik maddi, manevi tüm değerlerimiz tarihi ve günümüzde meydana getirdiğimiz tüm değerlere kültür diyoruz. O zaman biz maddi, manevi tüm kültür değerlerimizi koruyup, kollama gibi bir arayışımız var” ifadelerini kullandı. 

“PRESTİJLİ BİR BİNA OLACAK”

Gürkan, Malatya'nın Büyükşehir olması nedeniyle büyüyen Battalgazi'nin yeni yapılacak olan belediye binasının prestijli yer olacağını söyledi.

Gürkan, "Yeni yapılacak olan belediye hizmet binasını buraya uygun, buranın tarihine ve misyonuna uygun, mimari özellikleri kullanışlı ve güneş enerjisinden azami derecede yararlanabilecek prestijli ve kültürümüzle özdeşleşen bir mimari özeliğiyle Battalgazi Belediye'sini merkezde bir yere, herkesin uygun göreceği bir yere yapacağız. Bakanlarımız ve vekillerimizle o yerle ilgili yüzde seksen görüşmelerimizi yaptık ve hemen seçimden sonra hepinizin uygun göreceği bir yere yapacağız” diye konuştu.  Gürkan, “Battalgazi bin kilometre alanı ve üç yüz bine yakın nüfusuyla, kırk ilden daha büyük metropol bir ilçe konumunda. Bu ilçede alt yeni vizyon gerekiyor. Yeni vizyon ve yeni söylem gerekiyor. Bu söylemlerinde amacı yere basan söylemler olması gerekiyor. Biz şimdiye kadar belediyeciliği kaldırım, yol, altyapı, üstyapı, çevre düzenlemesi, parklar, bahçeler, engelliler ile ilgili, yaşlı ve gençlerle ilgili projeler yapmak diye anlıyoruz. Bunlar doğru ama biz belediyecilik anlayışında AK Parti olarak yeni bir vizyon katıyoruz. Diyoruz ki şehir insan ilişkileri içerisinde şehir nedir, insan nedir, belediye nedir ve bunlar arasındaki ilişki nedir? Bunları vurgulamamız gerekiyor. Biz bunları gerçek anlamda değerlendirdiğimiz zaman şehir ve kent kültürüyle kendimizi bütünleştirdiğimiz zaman bu şehirler yaşanabilir, oturulabilir, şehirde oturanların şehrin sakini değil. Şehrin sahibi oldukları duygusunu yaratabiliriz” şeklinde konuştu. 

“YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ”

AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AKP’nin yaptığı çalışmaların birilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Güder, milletin AKP’ye, AKP’nin de millete gönül verdiğini kaydederek, “Biz sizlerle birlikte AK Parti olduk. Biz sizlerle beraber bu ülkeyi ileriye götürmek için gece gündüz demeden çalıştık. Biz dünümüzü unutmadık, unutturmayacağız. Dünün başbakanları gidip eski parayla beş yüz milyon dolar, bir milyon dolar IMF'den para almak için kapılarda beklediklerini unutmadık. İnşallah bundan sonrada sizleri unutturmayacağız” ifadelerini kullandı. 

Ülke üzerinde oynanan oyunları milletin bozacağını söyleyen Güder, “AK Parti ile çok şeyler yaptık. Ama bazılarını rahatsız ettik. Bu milletin yaşam seviyesini yükselttik. Bu yaptıklarımız bazılarını rahatsız etti, rahatsız ediyor. Ve bu yönüyle AK Parti'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Başbakanımızın önünü kesmeye çalışıyorlar. Dün bir kaset çıktı. Yirmi dört saat geçmeden düzmece bir kaset olduğu ortaya çıktı. Hem bunu yapanlar kendilerini dindar zannediyorlar. Müslüman olduklarını söylüyorlar. Bunlar bilmiyorlar mı? Bir insana iftira atmak Allah'a şirk koşmaktan farklı değildir. Ama maalesef bazılarının tuzaklarına düşüyorlar. İnşallah sizin AK Partiye vermiş olduğunuz destekle bu tuzağı kuranlar, tuzakları başlarına geçecektir” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız