SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Prestijli Caddeler Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, seçim sürecinde söz verdiği prestijli cadde projesini hayata geçiriyor. İlk prestijli cadde Cengiz Topel ve Hasanbey Caddesi güzergahındaki 4 kilometrelik yolda yapılacak.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, prestijli cadde projesi kapsamında çalışmaların başlatılacağı Cengiz Topel ve Hasanbey caddelerinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte gezen Çakır, "Prestijli cadde projelerimizden birisini Cengiz Topel ve Hasanbey Caddelerinde yapıyoruz. Mevcuttaki bazı noktalarda 7-8-9 metre olan yol genişliğini 11 metreye çıkartacağız. Yol Kernek Meydanı'nda başlayıp, Fahri Kayahan Bulvarı'nda bitecek. Toplam güzergah 4.5 kilometreyi buluyor. Yol ve kaldırım projesi hazır. Projeyi belediyenin kendi ekipleri ile yapacağız. 5-6 aylık bir sürede projeyi bitirmeyi amaçlıyoruz. Trafikte aksama olmaması için gerekli önlemlerimizi alacağız" dedi.

Çakır, bu yıl prestijli cadde çalışmasını Cengiz Topel ve Hasanbey caddesinde yürüteceklerini ancak Yeşiltepe ve Melekbaba gibi semtlerde de prestijli cadde yapılması ile ilgili çalışmaların ise sürdüğünü ifade etti.

BASIN MENSUPLARININ SORULARINA CEVAP
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, inceleme esnasında basın mensuplarını çeşitli konularla ilgili sorularını da yanıtladı. Çakır, seçimden 3 gün önce Mişmiş Park Fuar alanına çarpışan araba yeri verilmesi ile ilgili olarak bir kişiyle yapılan sözleşmeyi kabul etmediklerini söyledi. Çakır, sözleşme yapılan şahsa belediyenin başka yer gösterdiğini ancak, seçimden 3 gün önce sözleşme yapan şahsın bu yeri beğenmediğini kaydetti.

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi'nin daha önce de Kır Lokantası ile Mişmiş Lokantası işlettiğini ve buralarda zarar ettiği için bu lokantaları devrettiğini belirten Çakır, Şelale Lokantası'nın da geçen yıl 150 bin TL ve bu yılda 130 bin TL işletme zararı bulunması nedeniyle özelleştirildiğini ifade etti. Çakır, "Ailenin ve vatandaşların genelde uğrak bir yeri olsaydı kar ve zarara bakılmazdı. Ancak burası lokanta olarak işletiliyordu. Onun için özelleştirildi. İhaleyi iptal etmeyi düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.

Esenlik Şirketi'nin bölgeye açılmasını savunduklarını belirten Çakır, "Malatya'da neden bir Esenlik Alt Geçidi yok, neden bir Esenlik okulu yok, neden bir Esenlik Semt Pazarı yok, neden bir Esenlik Semt Konağı yoktur?" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız