SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prim Borçlusuna Ödeme Kolaylığı

A- A+ PAYLAŞ

Bayram arefesinde açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketindeki kredi kartı ile ödeme kolaylığının sınırları genişletildi.

Daha önce vergi borçları için getirilen kredi kartıyla taksitli ödeme kolaylığı SSK ve Bağ-Kur prim borçlarını içine alacak şekilde genişletildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın talebi üzerine Maliye bürokratları kredi kartı ile prim borçlarının ödenmesini pakete yerleştirdi.

Borç yapılandırmasında esnaf ve işvereni rahatlatacak bir adım daha atıldı. Yaklaşık 50 milyar lira gelir hedefleyen hükümet, tahsilatı artırıcı kredi kartı formülünü genişletti. Vergi borçlarının kredi kartıyla ödenebilmesini getiren ekonomi bürokratları SGK'nın talebi üzerine bankalarla yaptıkları anlaşmaya SSK ve Bağ-Kur prim borçlarını da ekledi. 5 bin liranın altındaki vergi ve SSK prim borçları kredi kartına taksit yapılarak ödenebilecek.

ÖNCEKİ UZLAŞMADA PRİM TAHSİLATI 8 MİLYAR LİRA

Emlak Vergisi, su ve elektrik borçları, trafik cezaları, öğrenim kredisi borcu gibi kalemlerin yanı sıra esnafın odalara borcuna da kolaylık getiren pakette SGK'nın 47,9 milyar liralık prim alacağının yarısının yeniden yapılandırma kapsamında tahsil edilmesi hedefleniyor.

Faizlerde yüzde 85'lere varan indirimler getiren 2008 yılındaki yapılandırmada yüzde 51'lik tahsilat başarısına ulaşılmıştı. 2 yıl önceki pakette 458 bini SSK'lı işveren ve 785 bin Bağ-Kur'lu esnaf olmak üzere toplam 1 milyon 262 bin kişi Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaat ederek 23 milyar TL borcunu yeniden yapılandırdı. İndirimlerden yararlanan borçluların kuruma ödeyeceği para ise 14,5 milyar TL oldu. Prim borcu yapılandırmasının ardından ilk üç aylık dönemde 5 milyar TL tahsilat gerçekleşti. 2008 yılı boyunca 6,5 milyar tahsilat yapılmasına karşın kriz sebebiyle 2009'daki tahsilat 1,5 milyarda kaldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız