SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Prof.Dr. Barut'un Ölümü de Şüpheli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu eski başkanlarından avukat Mehmet Hayrettin Abacı (fotoğraftaki), Turgut Özal ve Eşref Bitlis gibi ünlü fizikçi Prof. Dr. Asım Orhan Barut'un ölümünün de şüpheli olduğunu ileri sürdü.

Bürosunda basın toplantısı düzenleyen Malatya Barosu eski başkanlarından avukat Mehmet Hayrettin Abacı, "Bugün Malatyalı hemşehrimiz Prof. Dr. Asım Orhan Barut'un ölümünün 13. yıldönümü. Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde fizik profesörlüğü yapan hemşehrimiz Barut, 1926 yılında Malatya'da doğdu ve Cumhuriyet İlkokulu ile Malatya Lisesi'nden mezun olup Malatya'dan ayrıldı. Ölmeden önce emekli olup ABD'den Türkiye'ye dönerek Trakya Teorik Fizik Merkezi'nde hizmetlerini sürdürecekti. Teorik fizik, geri kalmış ülkelerin ilerlemesi için çalışan bir fizik koludur. Ülkemizin gelişmesini istemeyenler hemşehrimiz Barut'un kuşkulu ölümüne neden olmuştur" iddiasında bulundu.

Diğer Malatyalı değerler Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Orgeneral Eşref Bitlis'in de kuşkulu şekilde öldürüldüklerini iddia eden ve bugüne kadar bu konuların aydınlatılmadığını savunan Abacı, "Diğer bir değerli Malatyalı hemşehrimiz olan Prof. Dr. Asım Orhan Barut'un ölüm yıldönümünde, kuşkulu öldüğünü gündeme getirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Tüm bu ölümlerden Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) sorumlu tutan Abacı, Barut'un isminin memleketi Malatya'da bir yere verilmesini de önerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız