SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Demircan Hicreti Anlattı

0
Güncellendi - 2017-10-08 19:26:28
Prof.Dr. Demircan Hicreti Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen Medine Dönemi Siyer Dersleri’nin 2.si gerçekleştirildi. Dersi veren Prof. Dr. Adnan Demircan, “Hicret ve Hz. Peygamber’in Medine’ye Ulaşması (Hicret Felsefesi, Hicretin Yaşanması, Medine’ye Ulaşmak)” konularını anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen derse Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ile daire başkanları ve dersin müdavimleri katıldı. Derste, Prof. Dr. Adnan Demircan, Peygamberlerin statükoyu değiştirmek üzere ortaya çıktıklarını ve bunun mücadelesini verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Peygamberler eğer bir dava peşindelerse o davanın amacı neyse, öncelikli olarak onu tahakkuk ettirmek için uğraşırlar. O halde Allah Resulü’nün (S.A.V) muhacereti, Mekke’den Medine’ye hicreti; konfora ulaşmak, daha iyi bir hayat standardını yakalamak üzere gerçekleştirilmiş olan bir hareket olmamalıdır. İlkesel olarak bu anlaşılabilir. Yani Peygamber Efendimiz, sözgelimi bir tacir değildi ki Mekke’deki ticaret potansiyeli azaldı da gidip ticaretini Medine’de yapıyor olmuş olsun. Tebliğ yapmak amacıyla, insanlara ilahi mesajı iletmek amacıyla ortaya çıkmış bir insan, hayatının bir döneminde yaşadığı ortamı, yeri değiştirme kararı alıyor. Bu Hicret, Hira Dağındaki Mağarada karşılaşılan mesajdan bağımsız bir şey değildir. O mesajın iletilmesinin getirdiği bir sonuçtu, sonraki olayların da sebebidir. Böyle bir bağlantı olduğunu söylememiz gerekiyor. Bunun biraz gerisine gidecek olursak; Mekke’deki ortama baktığımızda bir kere Peygamber Efendimiz, Habeşistan Muhaceretinden sonra insanlara mesajını iletecek bir vasat bulmakta zorlanıyordu. Allah Resulü, muhatap bulamıyordu. Bir Peygamber için herhalde ileteceği mesajı iletememek, muhatap bulamamak çok zor bir şey olsa gerek. En azından Allah’ın kendisine tevdi ettiği görevi layıkıyla yerine getiremediği düşüncesine kapılır.”

Prof. Dr. Demircan, daha sonra Hicretle ilgili detaylı bilgiler aktardı.

3’ncü ders, 14 Ekim Cumartesi günü yapılacak

Medine Dönemi 3’ncü dersinin 14 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 20.00’da aynı yerde Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın anlatacağı “Mescidin Kurulması (Medine Mescidi ve İslam Medeniyetinde Mescidin Üstlendiği Misyon)” konusuyla gerçekleştirileceği belirtildi.

19 programdan oluşan derslere tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız