SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Demircan'ın Abisiydi

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:38:17
Prof.Dr. Demircan'ın Abisiydi
A- A+ PAYLAŞ

Antalya'da kalp naklinden sonra vefat eden Malatyalı Prof.Dr. Abit Demircan'ın, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demircan'ın ağabeyi olduğu bildirildi. 

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı üyesi 62 yaşındaki Prof.Dr. Abit Demircan'a, ağır bir kalp krizi geçirdikten sonra Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ömer Beyazid ve ekibi tarafından, Adana'da 29 yaşında vefat eden bir kişinin kalbi nakledilmişti. Antalya'ya yerleşen Prof.Dr. Demircan'ın cenaze törenine Demircan’ın eşi İnci ile oğlu Alper Demircan ile kızı Büşra Tankuş,  AÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Turhan, AÜ Eski Rektörü Yaşar Uçar, Prof.Dr.Ömer Beyazid, çalışma arkadaşları ve hastaları katılmıştı. Törende konuşan kalp nakil ekibinin başkanı Prof.Dr. Beyazid, “Elimizden geleni yaptık ancak onu yaşatamadık. 35 yıllık arkadaşım benim için kişisel olarak Akdeniz Üniversitesi içinde büyük bir kayıp, hoşgörülü, sevgi dolu, samimi esprili bir insandı. Aramızdan çok erken ayrıldı. Tıbbın tüm imkanlarını kullandık ama geri döndürmedik” diye konuşmuştu. Antalya'ya yerleşen Prof.Dr. Abit Demircan'ın cenazesi, cenaze namazının ardından Demircikara Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Merhum Prof.Dr. Abit Demircan'ın, geçtiğimiz aylarda Antalya'da vefat eden Malatya doğumlu sanatçı Sümer Tilmaç'ın da doktoru olduğu belirtildi.

Bu arada 87 yaşındaki babası Ramazan Demircan'ı da geçtiğimiz yıl Malatya'da kaybeden, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Demircan'ın, ağabeyinin ölümü nedeniyle Antalya'da bulunduğu öğrenildi.

FOTO: Merhum Prof.Dr. Abit Demircan'ın arşiv görüntülerinin yanı sıra cenaze töreninden görüntüler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız