SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Doğanay'ın Buluşu

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Doğanay'ın, kendi adını verdiği alet ile ameliyat yapılan ve göz içerisine silikon yağı yerleştirilen hastaların, silikon yağları dikişsiz bir şekilde daha hızlı geri alınıyor.

İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay, kendisi tarafından geliştirilen ve Türk Patent Enstitüsüne başvurusu yapılan Doğanay Silikon Alma Yöntemi aleti hakkında bilgiler vererek, "Geliştirmiş olduğumuz ve patentini almak üzere koruma altına alınan bu yöntem sayesinde değişik retina hastalıkları nedeni ile ameliyat yapılan ve göz içerisine silikon yağı yerleştirdiğimiz hastaların, silikon yağlarının alınmasında kolay etkili ve güvenli yeni bir yöntemi Doğanay silikon alma yöntemi dünya tıbbının faydalanmasına sunmuş bulunuyoruz" dedi.

Prof. Dr. Doğanay, "Bu sistem iki parçadan oluşuyor, birinci sistem şırınga, ikinci sistem ise en önemlisi ve ucunda bulunuyor. Bu sistem ameliyatlarda göz içerisine yerleştirilen ve daha sonra çıkartılması gereken silikon denen maddeyi gözden dikişsiz olarak yaklaşık 2 -2.5 dakikada çıkartan bir sistem. Bu yöntemle oldukça güvenli bir şekilde silikonu gözden çıkartacak sistemi gerçekleştirdik. Şuanda büyük şehirlerde bir çok klinikte bu sistem kullanılıyor" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Doğanay şunları söyledi:

"Dünya tıbbına önemli bir katkı sunduğumuza inanıyorum. Esasıyla buluşlar birden bire ortaya çıkıyor. Ben yaklaşık 6 yıldan beri bu cerrahileri yapmaktayım. Geçtiğimiz Mart ayında böyle bir fikir aklıma geldi ve bunu hemen çizime döktüm. Bunun alt yapısı 5-6 yıllık bir tecrübeye dayalı. Şuana kadar uygulamadığımız bu yöntemle her hangi bir olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Manevi açıdan da büyük bir haz duyuyorum."

Prof. Dr. Doğanay, böyle bir yöntemin ilk kez denemiş olduğunu söyleyerek, aleti önümüzdeki günlerde gerek Avrupa da gerekse Amerika Birleşik Devletlerinde uluslararası platformlara sunacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız