SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof. Dr. Ergil ile Müftü Neyi Tartıştı?..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da konferans veren Prof.Dr. Doğu Ergil ile Müftü Bekir Gerek arasında ilginç tartışma yaşandı.

TARTIŞMANIN NOTLARI..
- Malatya Belediyesi’nin İnsan Hakları Haftası nedeniyle düzenlediği “Küreselleşme ve İnsan Hakları” konferansında, konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Doğu Ergil ile Malatya Müftüsü Bekir gerek arasında kısa bir “Alevilik” tartışması yaşandı. Prof. Ergil’in devletin vatandaşlara bakış açısını değerlendirirken, bu bakış açısını 3 kategoriye ayırması ve Alevi vatandaşların devlet nezdinde 2. sınıf olduğunu belirterek, “ Bizim Türk kamu yönetimi Aleviliği 2. sınıflığa itmiştir” şeklinde konuşması üzerine, Malatya Müftüsü Bekir Gerek, Doğu Ergil’in konuşmaya devam ettiği sırada, “Size katılmıyorum” dedi.

- Prof. Doğu Ergil ile Müftü Bekir Gerek arasındaki bu polemik, konferanstan sonra, aralarında Vali Vekili Bayram Öz, CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç ve Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın da bulunduğu bir ortamda, Malatya Belediyesi Kültür Müdürlüğü makamındaki sohbet ortamında da devam etti. Müftü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın alevi-sünni ayrımı yapmadan tüm vatandaşlara hizmet ettiğini söyledi ve “Ben alevinin de sünninin de müftüsüyüm.” diye konuştu. CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç ve Doğu Ergil ise, Müftü Bekir Gerek’in iyiniyetli tavırlarından memnun olduklarını belirttiler ancak, bu konuda henüz istenilen düzeye gelinmediğini kaydettiler. Doğu Ergil, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nu da överek, “Muhteşem bir insan. Harika aydın bir kadro kuruyor. Çok beğeniyorum Ali Bey’i” dedi.

- Prof. Ergil’in konferansından ilginç bir not ise, Türkler’in İslam dinini kabul etmesi ile ilgiliydi. Prof. Ergil’e göre, küreselleşme bir kültürün bir başka kültürü kendi içinde eritmesi anlamı taşıyordu ve Türkler’in İslam’ı kabul etmesi küreselleşmenin çarpıcı örneklerinden biriydi. Ergil, “ Milliyetçilik bir Avrupa icadıdır. Küreselleşmenin etkisi ile biz de aldık. Bu küreselleşmedir. Biz Müslüman değildik. Şamandık. Müslüman olduk. Bu da küreselleşmedir” dedi.

- Ergil, “Küreselleşmeden neden korkuyoruz. Korkmayalım, bizi kültürümüzden, dinimizden uzaklaştırır diye korkmayın. Tam tersine biz onları Türkleştiririz. Radyo icat edildi, Türkiye’ye geldi ama bizi gavurlaştırmadı. Radyonun üstüne bir dantel örttük, onu biz Türkleştirdik. “ şeklinde konuştu.

(ALINTILANMA İZNİ YOKTUR)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız