SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Fırat Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:47:53
Prof.Dr. Fırat Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyelerinden hemşehrimiz Prof.Dr. Dinçer Fırat (fotoğraftaki) Ankara'da, Hekimhan- Güzelyurt'un eski belediye başkanlarından hemşehrimiz emekli hakim Ahmet Kazancıoğlu ise İstanbul'da vefat ettiler..

PROF.DR. FIRAT ANKARA'DA VEFAT ETTİ..

CHP Malatya eski milletvekillerinden merhum Dr. Hikmet Fırat ile Şefika Hanım'ın oğlu, merhum Avukat Gökalp Fırat ve merhume Sühendan Fırat'ın kardeşleri olan 82 yaşındaki Prof.Dr. Dinçer Fırat'ın cenazesi, Pazar günü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen törenin ardından Gülveren Merkez Camii'ne götürüldü. İki çocuk babası olan Prof.Dr. Fırat'ın cenazesi, burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nde toprağa verildi. 

Prof.Dr Dinçer Fırat 5 Şubat 1932 yılında Malatya'da doğdu.1972 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. Hacettepe Onkoloji Araştırma Enstitüsünü  kurarak, Onkolojinin 1982 yılında yan dal olmasına katkı sağladı. Türk onkoloji grubunu kurarak eğitimler ve yayınlar için birçok verinin süratle toplanması ve daha etkili sonuçlar elde edilmesini sağladı. 

Yirmi yıl boyunca "Türk - Fransız Kanseroloji Günleri'ni yaptı. Fransız Cumhurbaşkanı adına "Officier Dans I'Ordre Ulusal de mérite" ödülüne layık görüldü.

Kanser İstatistikleri, Ankara Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü ve Hastanesi, 20. Yüzyılda Türk Onkolojisi, Türk Onkolojisinin Öncüleri, Ulusal Kanser Kongreleri, Dünden Bugüne Türk Onkoloji Grubu gibi birçok kongre ve organizasyonlar yaptı.

Hastaneye gelen hastalar ve yakınlarının geçici konaklamaları için Kanser Kurumu ve Onkoloji Enstitüsü'ne destek amaçlı kurulan vakıflar ile "Umut Evi'ni yaptırdı. Bağışlar sayesinde 20 yataklı bir ev yapıldı. 10 yıldır da Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bölümü'nün kurucusu olarak çalıştı. Evli ve iki çocuk babasıydı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2012 yılı Onkoloji Hizmet Ödülüne layık görülmüştü.

EMEKLİ HAKİM KAZANCIOĞLU İSTANBUL'DA VEFAT ETTİ..

Bu arada Hekimhan-Güzelyurt'un eski belediye başkanlarından, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevinden emekli, Yazar, çok sayıda öğrenciye burs sağlayan Fazilet Vakfı kurucusu Ahmet Kazancıoğlu da İstanbul'da vefat etti.

30 Mart yerel seçimlerinde MHP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç.Dr. Şinasi Kazancıoğlu'nun da amcası olan 81 yaşındaki Ahmet Kazancıoğlu'nun cenazesi, Yeşilköy'deki Bezm-i Alem Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Küçükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HABER: Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız