SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Işık Konferans Verecek

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:04:18
Prof.Dr. Işık Konferans Verecek
A- A+ PAYLAŞ

Arkeolog, hemşerimiz, Profesör Doktor Fahri Işık konferans vermek üzere Malatya’ya geliyor. Işık, Müzeler Haftası etkinlikleri çerçevesinde ‘Uygarlık Anadolu’da Doğdu’ başlıklı bir konferans verecek. Konferans, 18 Mayıs Pazartesi günü Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda saat 14.00’de başlıyor. 

Aynı zamanda sanatçı Kenan Işık’ın ağabeyi olan Prof.Dr. Fahri Işık, 19 yıldan beri Malatya’ya gelmiyordu. Malatya Müze Müdürü Tevhit Kekeç, alanında Türkiye’nin sayılı bilim adamları arasında yer alan Işık’ı Malatya’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Fahri Işık Kimdir?

Arkeoloji alanında çok sayıda çalışması bulunan 1944 doğumlu Işık, Patara kazıları Internet sitesinde doğum yerini “Kileyik” olarak belirtiyor. Bilindiği gibi Kileyik, Yakınca’nın tarihsel adı. Almanca ve İngilizce bilen Işık, evli ve üç çocuk babası.

http://www.pataraexcavations.com/bilim-ekibi/prof-dr-fahri-isik/ sitesinde Işık’ın akademik yaşamına ait “özetle” şu bilgiler yer alıyor.

İlk Öğrenim (1949-1954): Malatya Cumhuriyet İlk Okulu

Orta ve Lise Öğrenimi (1954-1960): Malatya Lisesi

Lisans Öğrenimi (1961-1965): Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Klasik Arkeoloji ve Çağdaşı Anadolu Arkeolojisi Kürsüsü (Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal)

Doktora Öğrenimi (1966-1973): Bonn, Rhein Friedrich-Wilhelm Üniversitesi Arkeoloji Enstitüsü (Prof. Dr. Nikolaus Himmelmann)

Dr. Asistanlık: Atatürk Üniversitesi (Temmuz, 1973)

Doçentlik: Atatürk Üniversitesi (Nisan, 1976)

Profesörlük: Atatürk Üniversitesi (Ocak, 1983)

 21 adet Yüksek Lisans ve Doktora tezine danışmanlık yapmıştır.

8 adet Lisans Dersi, 2 adet yüksek lisans dersi ve 2 adet doktora dersi vermektedir.

8 adet Bölüm Başkanlığı, Fakülte kurul üyeliği, Bilimsel Danışmanlık ve Kazı Başkanlığı yapmıştır.

Atatürk Üniversitesi (1973-1990)

Akdeniz Üniversitesi (1990-… )

5 bilimsel kuruluşa üyeliği bulunmaktadır.

9 adet Toplumsal Örgütlere Üyeliği ve Danışmanlığı vardır. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, üniversitelerden ve çeşitli derneklerden toplam 18 ödülü bulunmaktadır.

Eğitim hayatı boyunca 6 Adet burs almıştır.

Kendisine armağan ve ithaf edilen 2 adet kitap bulunmaktadır.

8 adet kitabı, 72 adet makalesi bulunmaktadır.

20 adet bilim heyeti üyelerinin katılımlarıyla Patara Kazı Sonuçları Bildirileri bulunmaktadır. 

61 adet Popüler Bilimsel Makaleleri bulunmaktadır.

51 ayrı konuda konferanslar vermiş, yurtdışında; 15, yurtiçinde; 52 yerde sunum yapmıştır. (Not: birçok yerde çok kez ve toplam 200 sunumun üzerinde).

Ayrıca, değişik konularda rehber seminer dersleri; Urartu Ülkesi, Phrygia, Lykia, Karia ve İonia’ya toplu bilimsel geziler; Aspendos, Karain, Ksanthos, Letoon, Olympos, Patara, Perge, Phaselis, Pinara, Sagalassos ve Tlos’a sivil toplum örgütlerinin katılımında kültür gezileri düzenlemiştir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız