SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Karabiber Çölyak'ı Anlattı

0
Güncellendi - 2016-04-19 03:04:43
Prof.Dr. Karabiber Çölyak'ı Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi ve Malatya Çölyaklılarla Dayanışma Derneği, Çölyak Hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir program düzenledi.

Programa Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, bazı STK Başkanları, Malatya Çölyaklılarla Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Karslıoğlu, dernek üyeleri ve konferans vermek üzere İnönü Üniversitesi Gastroenteroloji Bölümü Öğretim Üyesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Pediatrik Gastroenteroloji uzmanı Prof. Dr. Hamza Karabiber katıldı.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kent Konseyi’nin çalışma politikası gereği kentteki bütün sivil gruplarla dayanışma içerisinde olmasından dolayı bu iş birliği ağının güçlü olmasının hem Kent Konseyi açısından hem de ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri açısından önemli olduğunu söyledi.

Malatya Çölyaklılarla Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Karslıoğlu, çölyaklılar ve yakınlarının kaydolabileceği derneğin temel amacının, tanı konulan kişilerin çölyakla yaşamı öğrenebilmesi ve toplumu bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Serpil Karslıoğlu, “Malatya’da çölyak ile ilgili büyük bir açığı giderecek ve insanlara faydalı olacak faaliyetler yapmayı planlayan derneğimize Malatya halkının ilgi ve desteğini bekliyoruz.” dedi.

Slayt eşliğinde konferansını veren İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Karabiber, çölyak hastalığında erken tanının önemine değinerek, çölyak hastalığının bağışıklık sisteminde oluşan bir bozukluk sonucu ortaya çıkan bir bağırsak hastalığı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Hamza Karabiber, “Çölyak hastalığı vücudun bütün sistemlerini etkileyen bir hastalık ve bu hastalık her yaşta ortaya çıkabilen bir hastalık. Çölyak hastalığı tedavi edilmezse büyüme geriliği,  kalsiyum ve K vitamini eksikliği, osteoporoz, kalın ve ince bağırsak kanserleri gibi çeşitleri hastalıklar da ortaya çıkabilir.” dedi.

Program sonunda dernek üyeleri ve katılımcılar ile beraber yemek yenildi. Malatya Çölyaklılarla Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Karslıoğlu ve İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Karabiber desteklerinden dolayı Malatya Kent Konseyi Abdullah Pektaş’a teşekkür ettiler.

Bülten

b5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız