SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kınacı ASKİ Genel Müdürü Oldu

0
Güncellendi - 2017-12-15 04:38:58
Kınacı ASKİ Genel Müdürü Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı hemşehrimiz Prof.Dr. Cumali Kınacı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü görevine getirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Su Yönetimi Genel Müdürü iken geçtiğimiz aylarda müsteşar yardımcılığı görevine getirilen Prof.Dr. Kınacı'nın, Melih Gökçek'in görevden alınmasından sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Mustafa Tuna tarafından belediye ve bağlı şirketlerde girişilen bürokrat- yönetici değişiklikleri kapsamında görevden alınan Necmettin Tahiroğlu'nun yerine atandığı bildirildi.

Hürriyet'te Murat Yılmaz imzasıyla yeralan haberde, "..Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Melih Gökçek döneminin bürokratlarını değiştirmeye devam ediyor. Daha önce 250 kişilik yönetim değişikliği listesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunduğu kulislere yansıyan Tuna'nın son değişikliği, 3 milyar TL bütçeye sahip olan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile ilgili oldu. Bu kapsamda ASKİ Genel Müdürü Necmettin Dahiroğlu görevinden alındı. Tahiroğlu'nun yerine ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr. Cumali Kınacı getirildi..."denildi.

KINACI KİMDİR?

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Erkenek Kasabası’nda doğdu (1957). Malatya Turan Emeksiz Lisesi (1972-1974) ve İzmir Atatürk Lisesi’nde (1974-1975) okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu (1980). Aynı fakültenin Çevre Sağlığı ve Teknolojisi Programı’ndan yüksek lisans (1982), İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Programı’ndan doktora (1987) diploması aldı. Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı’nda 1992 yılında doçent, 2003 yılında profesör unvanlarına hak kazandı. 22 Ekim 2010 -11 Temmuz 2011 tarihleri arasında Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü yaptı. 14 Temmuz 2011 tarihinden itibaren Su Yönetimi Genel Müdürlüğü görevini Eylül 2017'ye kadar yürüten Prof.Dr. Kınacı, 20 Eylül 2017'de Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü görevine atandığı bildirilen Prof.Dr. Kınacı, evli ve iki çocuk babasıdır. Orta seviyede İngilizce, başlangıç seviyesinde Fransızca bilmektedir.

hurriyet.com.tr- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ergün (6 yıl önce)
    Maski ye Kayseri den yetkili gelince, Malatya da müdür mü kalmadı diyen çok bilmiş vatandaşlar nerede, Koca Ankara da müdür mü yoktu da Malatyalı hemşerimizi göreve getirdiler. Başarılar hemşerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin DİNÇ (6 yıl önce)
    Bu güzel yüreğe ve inanca sahip olduktan sonra daha nice başarılara imza atacağınıza eminim. Yeni görevinizde her şeyin gönlünüzce gerçekleşmesini temenni eder, Yüce Allah’tan hayırlara vesile olmasını temenni ederim…
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun değerli hemşerim,Allah utandırmasın,başarılarının devamını dileriz,Sürgülüler.......
    0
    0
    Yanıtla