SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr.Kızılay Konferans Verdi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:08:03
Prof.Dr.Kızılay Konferans Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) kültür kuşağı konferans dizisini sürdürdü. 

Kültür Kuşağı Konferanslar Dizisi kapsamında BİLSAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Türkiye’de Sağlık ve Malatya Örneği” konulu bir konferans verdi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer’in yanı sıra BİLSAM Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansta, “Türkiye’de Sağlık ve Malatya Örneği”ne değinen Kızılay, sağlığın yaşamın önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Sağlığın büyük bir haber değeri taşıdığına dikkat çeken Kızılay, “Sağlıkta çok küçük bir detay olsa bile haber konusu olabiliyor. Sağlıkla ilgili her konu insanların dikkatini çekiyor. Her gün bir milyon 300 bin ile bir milyon 400 bin reçete yazılıyor” dedi.

Kızılay, sağlık, herkesin sağlığa olan zorunlu ihtiyacı nedeniyle büyük bir sektör olduğunu kaydederek, “Her gün milyonlarca sağlık hadisesi oluyor. Sağlık, kendine özgü çok önemli bir farklılık içeriyor. Hayatın diğer alanlarından farklı bir konu olarak önümüze çıkıyor” ifadelerini kullandı.

İlk insanlardan başlayan bir hekim-hasta ilişkisinin varlığına değinen Kızılay, “İlk insanlarda hekim, hastasına dokunuyor ve ilaç veriyor. 15. yüzyılda hastadan çıkan bir takım maddeler inceleniyor. Günümüze geldiğimizde çıkan aletler, hasta ile hekimin arasına giriyor. Bu anlamda hastanelerde ileri teknoloji parkına dönüşmüş durumda. Yavaş yavaş sanal hekimliğe doğru gitmesinden endişe ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan, konferans sonrası Genç Kalemler Yazarlık Okulu tarafından gerçekleştirilen hikaye ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Hikaye dalında birinci olan Aynur İncebay ile şiir dalında birinci olan Hatice Nur İçen’e tablet verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız