SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Kızılay'ın İlk İşi 'Demokrasi Nöbeti'

0
Güncellendi - 2016-07-30 03:56:03
Prof.Dr. Kızılay'ın İlk İşi 'Demokrasi Nöbeti'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne ataması yapılan Prof.Dr. Ahmet Kızılay, atama kararnamesinin açıklanmasından yaklaşık 2 saat sonra Demokrasi Nöbeti’ne gelerek vatandaşları selamladı.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne ataması yapılan Prof. Dr. Ahmet Kızılay, atama kararnamesinden yaklaşık 2 saat sonra Valilik yanındaki Demokrasi Nöbeti’ne geldi. Prof. Dr. Kızılay, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Demokrasi Nöbeti sahnesine çıktı.

“İnönü Üniversitemizin çiçeği burnunda rektörümüz” şeklinde anons yapılarak sahneye davet edilerek vatandaşları selamlayan Prof. Dr. Kızılay’a ilk konuşma sırası verildi.

Prof. Dr. Kızılay, “Çok değerli kardeşlerim, Malatya’nın güzel insanları, çok değerli kardeşlerim, sizlerle bugün bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Birkaç saat önce İnönü Üniversitesi’nin rektörlüğünü Sayın Cumhurbaşkanımız bize tevdi ettiler. Çok teşekkür ediyorum. Nasip olursa önümüzdeki 4 yıl birlikte İnönü Üniversitesi’ni inşallah Türkiye’nin en iyi üniversitesi yapacağız. Sizler İnşallah bu güçlü duruşunuzla Türkiye’de hain darbeyi yerle bir ettiniz. İnşallah bundan sonraki dönemde de ülkemizi çok daha ileriye, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimizle, bütün kuruluşlarımızla, Malatya’da da belediyemizle, valiliğimizle bütün kuruluşlarımızla dimdik çok daha ileriye gideceğiz. Üniversitemiz şehrimizle bütünleşecek, şehrin bütün kurumlarıyla çok yakın diyalog içerisinde çalışacak, bilimde, eğitimde Türkiye’nin iyi üniversitelerinden birisi olacak. İnşallah hep birlikte bunu başaracağız.  Üniversitemizin 41 yıllık birikimini birlik, beraberlik içerisinde çok daha ileriye, çok daha öteye taşıyacağız. Üniversitemizi başta bu hain darbenin bir daha ülkemizde yaşanmaması için yeniden yapılandıracağız, devamında da bilimde, sanatta, sporda, eğitimde, ülkemizin ilk 10 üniversitesi arasına sokacağız, bir dünya üniversitesi yapacağız İnşallah.” dedi.

Prof. Dr.Kızılay, daha sonra şöyle devam etti:

“Sizin bu birlikteliğiniz, coşkunuz, İnşallah hep beraber, ülkemizdeki bu zor günlerin, sıkıntılı günlerin, başarıyla aşılmasını sağladı, sağlıyor, önümüzdeki günlerde tümüyle ferahlamış oyacağız. Öyle ümit ediyorumki, önümüzdeki hafta çok daha rahatlamış olarak   hem şehrimiz, hem ülkemiz çok daha güzel günlere, aydınlık günlere kavuşacak. Bende bugün sizlerle birlikte olmaktan, bu yeni atamayı, bu meydanda sizlerle beraber değerlendirmekten, kutlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hepinize bu kutlu yürüyüşünüzde, güçlü duruşunuzda, dimdik nöbetinizde, demokrasi nöbetinizde güçlü, başarılı, birlik ve beraberlik içerisinde devam etmenizi diliyorum. Saygılar sunuyorum.”

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ahmet2

ahmet3

ahmet1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    Bence Malatya'ya Sivaslı değil Malatyalı rektör olmalıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    umarım üniversitenin içindeki Fetö cülerü biran önce açığa çıkartıp üniversiteyi hijyenik bir ortam haline getirir.Hala o makamlarda ve devletin sunmuş olduğu imkanları kullanıyorlar üniversiteye ait villa lojmanlarında pinekleye biliyorlar ..işin zor Ahmet bey .Allah yar ve yardımcın olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • akif (7 yıl önce)
    sayın rektör 15 temmuz gecesinden beri meydanlarda. sanki rektörlükten sonra gelmiş gibi algı oluşturmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (7 yıl önce)
    Hocam projeleriniz arasında onkoloji ve kalp damar hastanesini gerçekleştirmeniz Üniversitemizi yeniden bilimsel sıralamada hak ettiği yere getirmeniz güç ve iradesi temenni ve dua ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ABDULLAH YILMAZ (7 yıl önce)
    AHMET HOCAMA YAKIŞIR REKTÖRLÜK.ALLAH CC HAYIRLI ETSİN...HÜKÜMET ARTIK İŞİ EHLİNE VERMELİ.EŞE DOSTA DEĞİL.GEÇ ANLADILAR AMA...
    0
    0
    Yanıtla