SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Ali Otlu Vefat Etti

0
Güncellendi - 2018-08-28 21:25:54
Prof.Dr. Ali Otlu Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi eski rektör yardımcılarından ve Tıp Fakültesi emekli öğretim üyelerinden, Prof.Dr. Ali Otlu, bir süredir tedavi görmekte olduğu Turgut Özal Tıp Merkezi'nde vefat etti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Barış Otlu, Jinekolog Op.Dr. Gürsel Otlu ve İşadamı Başar Otlu'nun babası olan 70 yaşındaki Ali Otlu, bir süredir çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi görüyordu. Prof.Dr. Ali Otlu, akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Ali Otlu'nun cenazesi, 29 Ağustos Çarşamba günü Şehir Mezarlığı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak namazın ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ALİ OTLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ

8 Mart 1948’de Malatya İli Hekimhan İlçesi’nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu ve 1972 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Kürsüsü’nde asistan olarak göreve başladı. 1981 yılında Doçent, 1988 yılında ise Profesör ünvanını aldı. 1990 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’nın kuruluşunu gerçekleştirdi. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Rektör Yardımcılığı başta olmak üzere birçok idari görevde bulundu.

Akademik çalışma hayatı boyunca yaptığı çok sayıda araştırmanın yanında, yüksek lisans, doktora ve uzmanlık tezi yöneticiliği ile de birçok akademisyenin yetişmesine katkıda bulunmuştur. Özgün ders anlatımı sayesinde, tüm öğrencileri tarafından Histoloji ve Embriyoloji dersini sevdiren hoca olarak tanınan Prof. Dr. Ali Otlu, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevinden Mart 2015 tarihinde emekli olmuştur.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mehmet Akif KORKMAZ (3 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin mekanı cennet olsun Ali otlu hocam yeri doldurulamaz değerli bir bilim insanıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Sule (5 yıl önce)
    Hocam çok kıymetli çalışkan adaletli bir insandı.Allah rahmet etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (5 yıl önce)
    ALLAH Rahmet eylesin,Başta ailesi olmak üzere tüm,sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum,Mekanı cennet olsun ,
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin erdem (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin . Yakınlarına sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ceyda Özhan Çaparlar (5 yıl önce)
    Sayın Hocam Prof. Dr. Ali Otlu çok iyi bir insan ve hocaydı. Bir Hekimhan’lı olarak çok üzüldüm. Babam Rıza Özhan sınıf arkadaşıydı. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feramuz Karaca (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Mekanı Cennet olsun. İyi yürekli, çalışkan bir hoca ve aynı zamanda yöneticiydi. Biz ondan razıydık, Cenabı Allah'ta razı olur İnşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir Çolak (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. İyi bir insandı. Malatya'ya pek çok faydası olmuştur. Yakınlarına başsağlığı diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin geride kalanlarına sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla