SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Özdemir, GÇG'nin Başkanı

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ramazan Özdemir, Türk Kardiyoloji Derneği’nde daha önce başkan yardımcısı olarak görev yaptığı Girişimsel Çalışma Grubu’nun başkanlığına seçildi.

Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden Prof.Dr. Özdemir, Türk Kardiyoloji Derneği’nin 800 üyesi bulunan, dernek içerisindeki grupların en büyüğü olan; damar yolu ile yapılan Anjiyo, balon (damar, kapak), stent (çelik kafes), lazer, IVUS uygulamaları, şemsiye yöntemi ile kalp deliklerinin kapatılması gibi tüm işlemleri kapsayan Girişimsel Çalışma Grubu’nun başkanlığına, 284 oyla seçildi.

Geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul WOW Otel ve Kongre Merkezi’nde yapılan genel kurulda iki yıllığına Girişimsel (damar yolu ile yapılan) Çalışma Grubu’nun başkanlığına seçilen Prof.Dr. Özdemir, bu göreve seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Prof.Dr. Özdemir, bu göreve seçilmesinin İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Kliniği’nin ne kadar kabul gördüğünün bir göstergesi olduğunu söyledi.

Prof.Dr. Özdemir, geçmişte otluğu gibi gelecekte yapılacak kongrelerde Turgut Özal Tıp Merkezi’nden gerçekleştirilecek canlı anjiyo-stent uygulamalarının uydu aracılığı ile tüm Türkiye ile paylaşılacağını, böylece Turgut Özal Tıp Merkezi’nin daha iyi tanıtılacağını kaydetti.

TÜRK KARDİYOLOJİ DERNEĞİ..
Ramazan Özdemir’in en büyük çalışma grubunun başkanlığına seçildiği Türk Kardiyoloji Derneği (TKD), toplumsal ve mesleği eğitimi, araştırmaları destekleyerek Türk halkının kalp-damar sağlığını korumak amacıyla 1963’te kuruldu.

Halen 1500’ü aşkın üyesi bulunan TKD’nin, Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC) ve Dünya Kalp Federasyonu (WHF)nun da üyesi olduğu, bu uzmanlık örgütlerinin yönetim kurullarında ve çeşitli çalışma gruplarında çok sayıda üyesinin başarıyla görev yaptığı bildirildi.

TKD’nin amacı; kalp damar alanında yapılan araştırma, çalışma ve gelişmeleri izlemek, teşvik etmek, desteklemek, kalp ve damar hastalıklarına ilişkin mediko-sosyal çalışmalarda bulunmak, eğitici ve öğretici toplantılar düzenlemek, bu çalışmalar için vakıf ve müesseseler kurmak, dış ülkelerde bu konularda çalışan bilimsel kuruluşlarla işbirliği yapmak olarak ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız