SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Parlak İçin Suç Duyurusu

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan hakkında, "görevi kötüye kullanmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, aşağılama, tehdit ve ayırımcılık" iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay ve beraberindeki bir grup avukat, adliye önünde ortak basın açıklaması yaptı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusunu okuyan Karabay, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'ın, "Bu gerginlik bizi bile etkileyecek. Belki hiç hakkımız olmadığı halde, türbanlı bir öğrenciye Cumhuriyet ilkelerinin kılık kıyafetlerine aykırı diye hak ettiği notu vermeyeceğiz, vermeyeceğim" sözlerinden, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün, "Üniversitelerin kapısını kapatıp başörtülü öğrencileri üniversitelere almayacağız" ifadesinden ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın ise "Bizim istemediğimiz bir şeyin Türkiye'de olması mümkün değil. Menderes ne dedi? 'Siz isterseniz şeriatı bile getirirsiniz' dedi. Bunlar geçmişte olan şeyler. Ne oldu sonuçta? Onlar ne oldu?" cümlelerinden dolayı suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Karabay, herkesin hukuk kuralları içinde hareket
etmesi gerektiğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız